headerháttér

Lángossütő verseny Orfűn!

2014-06-26

Kedves Civil Szervezeti Vezető!

 Gazdagítva az orfűi gasztro-sport-kulturális turisztikai programokat, 2014. június 28-án – a Panoráma Fesztivál Parkban – megrendezzük Ízek Fesztiválja elnevezésű gasztronómiai találkozónkat.

A gasztro-programok keretében meghirdetett lángos sütő versenyre várjuk a civil szervezetek 2-6 fős csapatainak jelentkezését 2014. június 27-ig a következő címre: lovasturizmusegyesulet@gmail.com Varga Rita titkár

A versenykiírás szerint a következő kategóriákban lehet indulni:

–          a legjobb hagyományos lángos

–          lángos mindenféle feltéttel

–          kreatív lángos

A hagyományos hozzávalókat (liszt, élesztő, tej, cukor, só, olaj) mi biztosítjuk, minden másról, a sütéshez szükséges eszközökről a nevezőknek kell gondoskodni.

A helyszínt június 28-án 12 órától lehet elfoglalni, a sütésre 14 órától kerül sor. A zsűri 15 órától kezdi meg értékelését. A legfinomabb lángos készítőjének nyereménye egy helyi termékekből összeállított ajándékcsomag.

A zsűri tagjai: Füzyné Kajdi Zita Orfű polgármestere, Varga István, Bakonya polgármestere és Sz Koncz István ( a zsűri elnöke) gasztro újságíró és Görcsöny polgármestere.

A lángossütő versenyen ugyan csak civil szervezetek vehetnek részt, de a rendezvény publikus, a szervezők mindenkit szeretettel várnak!

langos2

A rendezvény programja

 

14.00 – 19.00: Gasztro-programok a Panoráma Kempingen belül kialakított Panoráma Fesztivál Park területén:

  • Kistérségi civil szervezetek lángos sütő versenye (A versenyt 3 kategóriában szervezzük meg: hagyományos feltét nélkül, hagyományos tetszőleges feltéttel és kreatív lángos variációk. A zsűri értékelése 15 órakor kezdődik. Eredményhirdetés 17 órakor.)
  • Mecseki erdők, mezők ehető növényei
  • Kistérségi helyi termék kóstoló (sajt, húskészítmények, lekvárok stb.)
  • Biokertészkedés, balkon láda készítés, permakulturális tanácsadás

16.00 és 18.00 órai kezdéssel: Pécsi Borkultúra Szabadegyetem, ismerkedés a pécsi borvidék történetével és legszebb boraival kulturális programok kíséretében

  • A programpontra előzetes regisztráció szükséges. A részvétel itt is ingyenes. Regisztrálni a következő e-mail címen lehet: lovasturizmusegyesulet@gmail.com

14.00 – 18.00: Gyermek és családbarát programjaink:

  • 15:00 16:00 óra között Csizmadia Sándor pop-beat énekes, 16:30-tól a Carnavalito zenekar latin amerikai dallamokkal szórakoztatja a közönséget
  • Izgalmas és meglepetésekkel teli játszóházzal várjuk a gyerekeket. Festői és egészséges környezetben, újszerű játékokkal készülünk a programra. A kilátogatók közel 20 féle aktivitásból válogathatnak. Apa és anya sem fog unatkozni!
  • A kézműves foglalkozásainkba a gyerekek és kísérőik egyaránt bekapcsolódhatnak. Várhatóan lehetőség lesz gyertyát önteni, merített papírt készíteni, mézeskalácsot dekorálni, bőr karkötőt készíteni.
  • A színes kulturális programkínálat még kialakulóban van. Bűvészre, bábszínházra és igényes szórakoztató zenére lehet számítani.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket a rendezvényhez kapcsolódó színes lovas programjainkra is, melynek helyszíne az orfűi lovas pálya:

9.00 – 14.00 :            

– Hagyományőrző lovas programok,  hagyományőrző lovas bemutatók (pl. Megyer vezér Déli Gyepü-védői, Baranyai Huszárok)

– Tradicionális magyar lófajták bemutatója (Gidrán, Shagya arab, Kisbéri, Nóniusz, Lipicai)

– Amatőr díjugrató verseny

– Ingyenes lovas-kocsikázás

– Fogathajtó bemutató

– Játékos lovas ügyességi verseny gyerekeknek

Bízunk benne, hogy egy jó hangulatú, remek délutánt tölthetünk együtt!

 

Pap András

elnök

Dél-dunántúli Lovasturizmus Egyesület

A rendezvény a Dél-dunántúli Lovasturizmus Egyesület szervezésében valósul meg.

Tags: , , , ,