Pályázati és tudományos eredmények hasznosulása

Az összes cikk, Turizmus

Javaslat a Dél –Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter klasszis csomagjára

A klaszter sajátosságainak elemzése, a tevékenységek és célok bemutatása

A környezeti nevelés terén és az ökoturisztikai szolgáltatók között közel 10 éves együttműködés előzte meg a klaszteresedési folyamatot. A több mint 30 együttműködő partner 2008 végén döntött úgy, hogy jogi személyiségű szervezetet hoznak létre, és 2009 februárjában bejegyzésre is került a Gyeregyalog.hu Egyesület.Az egyesület vállalta fel a klaszter gesztorszervezet feladatokat oly módon, hogy a klaszter tagjai első lépésben csak az egyesületi tagokból kerültek ki. A 12 alapító taggal indult klaszter tevékenység mára már 18 főre bővült.

Szerző: Geo-Gráf Kft., 2011.

Fontos momentum, hogy klaszteresedési elképzelésüket támogatásra méltónak ítélték meg a pályázat bírálói és nyert a Gyeregyalog.hu Egyesület 39 312 640 Ft-ot.

Azzal az őszinte reménnyel vágtak bele a munkába, hogy minden tag tevékenységéhez tud érdemi segítséget nyújtani a klaszter. Ehhez természetesen kell a tagok aktivitása, együttműködési szándéka.

A munka megkezdésekor készítettek egy részletes kimutatást a klaszterünk várható tevékenységéről, a feladatokat 2 részre bontva:

a) Klaszter menedzsment által koordinált, szervezett munka melyekben közre lehet működni, de nem igényli annyira a tagság részvételét.

b) Közvetlen a tagoknak felkínált együttműködési lehetőségek

A teljes tanulmány letölthető a Dokumentumtárból, de előtte kérjük lépjen kapcsolatba velünk!

Státusz: szerzői jogdíj köteles 

 

Comments are disabled.