Pályázati és tudományos eredmények hasznosulása

Az összes cikk, Turizmus

Winespiration! Borturisztikai látogatóközpont a Zsolnay Kulturális Negyedben

Bor és inspirációk. A borturizmus új megközelítésben.

2013 szeptemberében bővült Pécs turisztikai szolgáltatásainak sokszínű palettája a Zsolnay Kulturális Központ E48-Üvegházban nyíló WineSpiration interaktív borturisztikai kiállítással. A WineSpiration egy új és hazánkban innovatív beruházás, ahol a több évezredes hagyományokkal rendelkező Pécsi borvidék borkultúráját és a horvátországi határ menti borrégiók hagyományait, értékeit a lehető legkorszerűbben, ötletes, kreatív formában interaktív módon mutatják be. A WineSpiration egy egyedülálló kezdeményezés, melyben remekül megfér egymás mellett a vinotéka, címketervező műhely, bortrezor és az interaktív művészeti kiállítások, installációk, műtárgyak. A látogatóknak nem mindennapi élményben lehet részük az Üvegházban, az itt töltött idő során számos alkotó inspirációi által kerülhetnek közelebb a bor sokszínű világához, a Pécs-Mecseki Borút borászainak megismeréséhez, a borokat ismertetés után meg is vásárolhatják. A kiállításnak helyet adó pincerendszer alapterülete több mint 300 m2, amely kiváló lehetőséget ad kulturális, gasztronómiai, szakmai programok lebonyolítására is.

2015. szeptember 10-én a Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület a 2007-2013-as programozási időszakot lezáró Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program konferencián vett részt Kovács Boglárka borúti menedzser, és Lakner Péter projektmenedzser jelenlétével, ahol az Egyesület közreműködésével megvalósuló HUHR/1.2.3/0029 kódszámú “Cross-border wine routes” projekt mint az időszak legsikeresebb 6 projektjének egyike került bemutatásra a vezetõ kedvezményezett Krizevci Város Önkormányzatának projektmenedzsere, Marija Podolski által a konferencia résztvevői számára.

A projekt sikerét mutatja, hogy ezen a héten az INTERREG területfejlesztési program 25 évét ünneplő, Luxemburgban megrendezendő konferencián, mint az elmúlt negyed évszázad egyik legsikeresebb projektje mutatkozhat be.

Interaktív bortörténelem. Sajtóhírek:

Eozinmagazin.hu -Képgaléria
A Pécsi Borozó kritikája
A kiállítás a Zsolnay weboldalán
A kiállítás Facebook oldala

Comments are disabled.