headerháttér

Programajánló

Ezen az oldalon folyamatosan nyomon követhetik a klaszter és tagjai által szervezett eseményeket, rendezvényeket, és a dél – dunántúli régióban zajló ajánlott programokat. Programajánló egy csokorban.

Telihold Túra

Az esti fényekben csodálhatjuk meg a Mecsek élővilágát BioBia (környezeti nevelő) kíséretében. A túra kezdő-és végállomása az orfűi Tekeresi Lovaspanzió, ahol teával, forralt borral, sült tökkel, helyi termék falatkákkal kínálják a kalandvágyó vendégeket. A túrázók az épülő kerékpár úton haladnak majd Kovácsszénája felé, majd Husztót felé veszik az irányt, ahol pálinkakóstoló várja a megfáradt vendégeket. Végül  a  régi búcsúúton, a mai zöldúton, csodálatos éjszakai tájélménnyel, Abaliget éjszakai rajzával visszasétálnak Tekeresre.

Időpont: 2018.11.23. 15 óra

Helyszín: Tekeresi Lovaspanzió (7677 Orfű-Tekeres, Petőfi S. u. 3.)

Szervező: Gonda és Társa Kft., Németh Ibolya (BioBia)

Krumplirétes Fesztivál

Dunaszekcsőn a piactéren kézműves vásárral, népi játékokkal köszöntik az őszt. A krumplirétest sütés és kóstolást a Sombereki Színjátszók és az Utcaszak előadása kíséri. A program ingyenes.

Időpont: 2018.09.30. 15 óra

Helyszín: Dunaszekcső, Piactér

Szervező:  Dunaszekcsőért Alapítvány, Otthonka Egyesület, Dunaszekcsői Művelődési Ház

Mesék az élethez

A program célja,hogy rámutasson, miként segíthet a mese a modern ember mindennapjaiban, hogyan befolyásolja a gyermek, a fiatal felnőtt személyiségének fejlődését, és milyen életbölcsességet meríthetünk egy – egy történetből. Részletes program itt.

A program ingyenes.

Időpont: 2018.09.29.

Helyszín: Civil Közösségek Háza (Pécs, szent István tér 17.)

Szervező: Gombolyító Terápiás Műhely

II. Akadálymentes Turizmus Nap

Az egyedülálló esemény idén is színvonalas kulturális és gasztronómiai programokat kínál kicsiknek, nagyoknak egyaránt. A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a fogyatékkal élő és egészséges emberek közötti szakadék megszüntetésének fontosságára, a kölcsönös elfogadás motiválása. Az Akadálymentes Turizmus Nap számos turisztikai, sportolási alkalmat igyekszik elérhetővé tenni olyan embertársaink számára is, akiknek ezekre amúgy még soha nem nyílt lehetősége. Élményeket nyújt fogyatékkal élők számára például akadálymentes kerékpárok kipróbálásával, motorozással, motorcsónakázással, vitorlázással, látássérülteknek autóvezetéssel, sárkányhajózással, kajakozással-kenuzással, lovaglással, horgászással. Mindezt zene, bűvész előadások, játéksziget, kézműveskedés, bemutatók és finom falatok kísérik.

Részletek

Időpont: 2018.09.08.

Helyszín: Orfű, Éden-sziget (Medvehagyma Ház mellett – Dollár u. 2/1.)

Szervezők: Orfűi Turisztikai Egyesület, Gyeregyalog.hu Egyesület

 

Bőköz Fesztivál 2018.

A Bőköz Fesztivál négy ormánsági kistelepülés, Kémes, Szaporca, Tésenfa, Drávacsehi és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága ŐsDráva Látogatóközpontjának összművészeti rendezvénye, amely a falvak egyedi arculatára, jellegzetes hagyományaira, értékeire, a helyi aktivitásokra és az ökoturizmusra, valamint a fesztiválra meghívott művészek, művészcsoportok kreativitására épül. (Forrás)

Részletes program

Időpont: 2018.08. 24 – 26.

Helyszín: kémes, Tésenfa, Szaporca, Drávacsehi

 

Nemzetközi Néptánc Fesztivál

1996 óta minden év augusztusának kiemelkedő programja. Évente 10-12 együttes szerepel. A mohácsi csoportok mellé 6-7 együttest hívnak külföldről, valamint 2 hazai magyar tánccsoportot. A rendezvény kezdeti célja a cserekapcsolat kiépítése volt a város néptánc együtteseinek a részére. A fellépések négy napon át tartanak, az esti órákban. A program első háromnapos bemutatóját a menettánccal összekötött gálaműsor zárja.

Részletek

Időpont: 2018.08.17-20.

Helyszín: Mohács

Szervező: Mohács Város Önkormányzata

 

Szamárfül Családi Fesztivál

Pécs kul­tu­rá­lis vá­ros­ré­sze az is­ko­la­kez­dés e­lőtt három napra ó­ri­á­si ját­szó­ház­zá vál­to­zik, a­hol a kéz­mű­ves és ze­ne­i fog­lal­ko­zá­sok mel­lett ze­nés és báb­szín­há­zi e­lő­a­dá­sok­ra is el­lá­to­gat­hat­nak Sa­nyi csa­csi ba­rá­ta­i. (Forrás)
Részletes program

Időpont: 2018.08.17-19.

Helyszín: Zsolnay Kulturális Negyed (Pécs, Felsővámház u. 52.)

 

Sokac Babfőző Fesztivál

Több mint két évtizede a Mohácsi Sokacok Olvasókörének tagjai augusztus első hétvégéjére szervezték meg a mohácsi népi és nemzetiségi hagyományokat felelevenítő Babfőző fesztivált – horvát kulturális és gasztronómiai találkozót. Részletek

Időpont: 2018.08.04.

Helyszín: Mohács, Sokac Negyed

 

Animáció készítő foglalkozás

A 11. Ördögkatlan Fesztiválon a Total Art Egyesület avatja be az érdeklődőket az animáció készítés érdekes és izgalmas világába.

Időpont: 2018. 08.01.

Helyszín: nagyharsányi Szoborpark (Szársomlyó)

A foglalkozás a fesztivál résztvevői számára ingyenes, a “külsősöknek” a szoborparki belépő 400 Ft, 18 éves kor alatt 250 Ft.

II. Dunamente Halfesztivál

Remek gasztronómiai program várja az érdeklődőket Mohácson. A zenei programokkal gazdagított rendezvényen kézműves és népművészeti vásár, gyermekfoglalkoztatók és népi játékok, valamint halászati bemutató is lesz.

Részletes program

Időpont: 2018.07.21.

Helyszín: Mohács

V. Orfűi Ökofesztivál

Családi programok Pünkösd napján Orfűn. A színes kínálat között mindenki megtalálhatja a kedvére való szórakozást. Részletes program itt. Replica WatchesReplica WatchesPatek Philippe Replica

Időpont: 2018.05.20. (10.00 – 16.00) Replica Patek Philippe Breitling Replica Replica Breitling

Helyszín: Orfű, EDEN – sziget (a Medvehagyma Ház mellett)

A rendezvény programjai ingyenesen látogathatók.

Tillai Tímea Énekstúdió Karácsonyi Koncertje

Tillai Tímea (énekművész, magánénektanár; Kontrasztok Alapfokú Művészeti Iskola) karácsonyi koncertje.

Időpont: 2017. december 16. (18.00-20.00)

Helyszín: Civil Közösségek Háza – Konferenciaterem (7627 Pécs, Szent István tér 17.)

Forrás

 

VI. Jótékonysági Mikulás Futás

Eurakvilo jótékonysági futás Pécs belvárosában. A piros fürdőruhás és Mikulás jelmezes futók  13.00 órától a Civil Közösségek Házában gyülekeznek.  Útvonal: Szent István tér – Esze Tamás utca – Barbakán tér – Aradi vértanúk útja – Várfalsétány – Hunyadi út – Káptalan utca – Sétatér. A futás előtt és alatt programokkal, meleg teával és harapnivalókkal várják az érdeklődőket.

Időpont: 2017. december 9.

Helyszín: Civil Közösségek Háza – Konferenciaterem (7627 Pécs, Szent István tér 17.)

Regisztráció: 13.00-tól

Bemelegítés: 14.30. körül

Start: 15.00

Forrás


ZENE + ECSET –  zene és képzőművészet-terápiás női önismereti csoport

A kreatív önkifejezésről szóló terápiás alkalmak stresszoldó hatásúak, segítenek a kikapcsolásban és az elengedésben, elősegítik a tudatos jelenlétet, hozzásegítenek a jobb önismerethez, segítenek az érzelmek megélésében, értelmezésében, és nem utolsó sorban sikerélményt és örömöt okoznak.

Alkalmazott módszerek:
– zene- és képzőművészetterápia
– art coachnig
– mindfullness (tudatos jelenlét)

Időpont: 2017. október 11. – 2017. december 13. minden szerdán 18.30-tól

Helyszín: Civil Közösségek Háza – Tetőtér (7627 Pécs, Szent István tér 17.). A tetőtér bejárata az udvar felől közelíthető meg.

Részvételi díj: 3000 Ft/alkalom. A 10 alkalom előre fizetés esetén 25.000 Ft.

A foglalkozásokat tartja: dr. Kanizsai Melinda – művészetterapeuta, orvos és Szalóki Réka – művészetterapeuta, art coach

Egyéb információ: A csoportok min. létszáma 8 fő, max. létszáma 12 fő. A foglalkozás időtartama 1,5-2 óra. A foglalkozáson bárki részt vehet, rajztudás és zenei előismeret nem szükséges!

Regisztráció: eselyhazpecs@gmail.com e-mail címen október 4-ig

Forrás

 

Orfűi Ökofesztivál

A két napos családi fesztivál gyermek-és gasztroprogramokat kínálva nyújtja az öko-ismereteink bővítésének lehetőségét. A számos program mellett helyi termék és kézműves piac is várja az érdeklődőket. A teljes programot honlapunkon is megtalálja itt.

Időpont: 2017. május 20-21.

Helyszín: Orfű, Medvehagyma Ház (Dollár u. 2/1.)

Jegyárak: a rendezvény ingyenesen látogatható

Szervező: Gyeregyalog.hu egyesület

 

Szent Miklós Malomnap

A Nepomuki Szent János Ünnepség keretén belül megrendezésre kerülő kulturális és gasztronómiai esemény. Részletes program itt olvasható.

Időpont: 2017. május 21.

Helyszín: Szent Miklós Vízi-és Taposómalom, Mohács

Forrás

Nepomuki Szent János Ünnepség

Nepomuki Szent János a vízen járók védőszentje, szobra a Duna-part közelében, a Halászcsárda előtti téren áll. A múlt századból eredő szokás szerint a dunai hajósok, molnárok és halászok május 16-án tartották látványos ünnepélyüket, mely az egész környékről nagyszámú nézősereget vonzott. Az idők során feledésbe merült ez a hangulatos dunai felvonulás, de a mohácsi művelődési központ jóvoltából 1989 óta újra élő hagyománnyá vált, s egyben nagy sikerű majálissá nőtte ki magát.

Időpont: 2017. május 20-21.

Helyszín: Mohács

Részletes program itt.

Forrás

 

Antal Imola szólóestje

Telemanntól, Pergolesin át Donizettin keresztül Orbánig. Opera, operett áriák, és a dalirodalom gyöngyszemei lesznek hallhatók szóló és tercett formációban.

A koncerten közreműködnek: Borbély Kristóf (gordonka), Deák Balázs (bariton), Fodor Lídia (fuvola), Körmendy Flórián (tenor), Nagy Orsolya (zongora), Szük Csaba (hegedű), Uzsaly Bence (zongora)

Időpont: 2017. május 9. 19.00-20.00

Helyszín: Pécs, Király Galéria (Király u. 24.)

Jegyárak: ingyenes

Támogató: Total Art Egyesület, Pécsi Vagyonhasznosító Zrt.

Forrás

Bor, Mámor, Pécs & Fűszerünnep – 2017

Az idei fesztivál is az előzőek hagyományából merít: a gazdag gasztronómiai választékot igényes könnyű- és világzenei koncertek teszik még színesebbé.  A gasztronómiai program idén is kiegészül a Fűszerünneppel, és az Extrém Grill Bajnoksággal! A programokon a részvétel ingyenes, kivéve Szabó T. Anna és Dés András Törésteszt című zenés irodalmi estjét és a Pécs Város Bora választást. A teljes programsorozat a Széchenyi téren zajlik, néhány kivételes helyszín a programok időpontjánál olvasható. Részletes program itt.

Időpont: 2017. május 4-7.

Helyszín: Pécs, Széchenyi tér

Szervező: ZsÖK Nkft.

Forrás


Előadások Pécs történelméből – Kerekasztal beszélgetés Pécs gazdaságáról a szocializmus idején
Az előadás vendégei a bányászat és a jelentősebb ipari vállalatok irányításának, szakmai munkájának néhány akkori szereplője. A meghívottak Pécs szocialista gazdaságának jellemzőiről, lehetőségeiről és a napjainkig kiható problémákról beszélgetnek.

Időpont: 2017. május 3. 16.30

Helyszín: Zsolnay Negyed – Herkules Műhely

Szervező: Pécs Története Alapítvány, ZsÖK NKft.

Forrás

 

Egészségnap Orfűn

A majális Orfűn ugyan az egészség jegyében telik, de természetesen nem maradhat el a sör, virsli és az üdítő sem! Lesz aszfaltverseny, interaktív hely termék bemutató, játékos sorverseny, helyi termék és kézműves piac.

Időpont: 2017. május 1. 10.00 órától

Helyszín: Orfű, Medvehagyma Ház (Dollár u.2/1.)

Jegyárak: ingyenes

Forrás

Elég jó apa

Mit jelent elég jó szülőnek lenni?  Hogyan váljunk elég jó szülővé?  Mi segíti az apákat abban, hogy a gyermekükkel való foglalkozás ne csak az elvárásoknak való megfelelést jelentse, hanem a jó kapcsolati élmény lehetőségét is?  A workshop során a résztvevőkkel való beszélgetés keretében tekintjük át az apaság jelenségvilágát azzal a céllal, hogy elősegítsük annak tudatosabb megélését, és feltárjuk az apa-gyermek kapcsolatban való tudatos jelenlét fejlesztésének lehetőségeit.

Időpont: 2017. április 30. 10.00

Helyszín: Zsolnay Negyed, Herkules műhely

Jegyárak: ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött

Szervező: ZsÖK NKft.

Forrás

Elektronikai bütykölde

Akit érdekelnek a mozgó, villogó, zörgő, kattogó, ki- és bekapcsolható dolgok, ezen a foglalkozáson a helye, ahol hang- és fénykeltő eszközöket próbálhat ki. A foglalkozásokat a PTE-MK Elektronikus zenei médiaművészet szak hallgatói és oktatói tartják.
Ez alkalommal az m21 Galéria aktuális kiállításának műtárgyaira reflektálnak a hallgatók.
A program a kisiskolás korosztálynak ajánlott.

Időpont: 2017. április 9.  15.00

Helyszín: Zsolnay Negyed, m21 Galéria előtere

Jegyár: gyermekjegy 250 Ft, a felnőtt kísérő ingyenesen beléphet a programra.

Szervező: ZsÖK NKft.

Forrás

 

The King`s Singers koncert

Negyvenkilenc év, több mint kétezer zenemű, több mint százötven lemez, két Grammy-díj, mintegy kétszáz kortárs mű bemutatója, sok ezer teltházas koncert Európában, az Egyesült Államokban és a Távol-Keleten. Ezek a számok jellemzik napjaink egyik, ha nem a legjobb a cappella énekegyüttesét, amely 1968. május 1-jén mutatkozott be a Queen Elizabeth Hallban.

Időpont: 2017. április 28. 19.00

Helyszín: Kodály Központ (Pécs, Brauer Marcell sétány 4.)

Jegyár: I. rendű: 6900 Ft, II. rendű: 5900 Ft, III. rendű: 4900 Ft, IV. rendű: 3500 Ft

Szervező: ZsÖk NKft.

Forrás

Vörös Elma Dóra zongoraestje

Scarlatti: A-dúr szonáta K182
Bartók: Szvit Op. 14.
Rachmaninov: Etude-tableau Op. 39. No. 6.
Orbán György: Szonáta fagottra és zongorára, Liszt: h-moll szonáta
Közreműködik: Barta Andrea – fagott

Időpont: 2017. április 26.  19.00

Helyszín: Művészetek és Irodalom Háza (Pécs, Széchenyi tér 7-8.)

A részvétel ingyenes.

Szervező: ZsÖK NKft.

Forrás

Menetszél – A Kiscsillag és vendégei ünnepi akusztikus koncertje

A Menetszél a Kiscsillag egyik emblematikus dala, az idén tízéves zenekar első szerzeményeinek egyike. A „Menetszél” koncerten a zenekar megidéz részleteket a készülő lemezből is, de azért főként az elmúlt tíz év és az ezen idő alatt elkészült négy album dalai lesznek terítéken.

Időpont: 2015. december 29. 19.00 óra

Helyszín: Pécs, Kodály Központ ( 7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4.)

Jegyárak

I. rendű: 2890 Ft

II. rendű: 2490 Ft

III. rendű: 1990 Ft

IV. rendű: 1000 Ft

Szervező: ZsÖK. NKFT.

Forrás

 

Múltba röppentő forralt boros pillanatok

A séta során a résztvevők felfedezhetik a késő római ókeresztény temetőt, majd útjukat a virágzó középkor századaiban folytatják, és tekinthetik meg Magyarország egyik legjelentősebb szellemi központjának, a pécsi Püspökvár épített örökségét.
A sétát követően zamatos forralt bort üdíti fel a kedves vendégeket a Pécsi Püspökség megújult Magtár Látogatóközpontjában, és ráadásként megtekinthetik a “Titkos Átjárót, a földalatti egyházat”.

A program 18 éven felülieknek ajánlott.  A séta időtartama egy óra, minimum öt fő jelentkezése esetén indul.  A programon való részvétel regisztrációhoz kötött, amely a programot megelőző napon 17.00 órakor zárul.

Jelentkezés, információ:
+36 72 224 755
info@pecsorokseg.hu

Időpont: 2015. december 27. 14.00 óra

Helyszín: Cella Septichora látogatóközpont (Pécs, Szent István tér)

Jegyár: 2200 Ft

Szervező: ZsÖK. NKFT.

Forrás

Örökség, bor, bejgli

Rendhagyó karácsonyi ajándék Pécs történelmi belvárosában. Különleges kulturális séta a pécsi világörökségi helyszíneken, és az egykori Püspökvár középkori emlékei között. A programot történelmi ínyencségek mellett borral és bejglivel teszi még emlékezetesebbé a szervezők.

A program 18 éven felülieknek ajánlott. A séta időtartama 120–150 perc, minimum öt fő jelentkezése esetén indul.
A programon való részvétel regisztrációhoz kötött, amely a programot megelőző napon 17.00 órakor zárul.

Jelentkezés, információ:
+36 72 224 755
info@pecsorokseg.hu

Időpont: 2015. december 27. 14.00.

Helyszín: Cella Septichora látogatóközpont (Pécs, Szent István tér)

Szervező: Zsolnay Örökségkezelő NKFT.

Forrás

Menjünk, menjünk Betlehembe

Vidám énekekkel kísért bábjáték. Ajánlott 5 éves kortól. Az előadás időtartama 40 perc.  A megváltott jegyek a Bábmúzeum megtekintésére is érvényesek!

Időpont: 2015. december 19. 16.00 óra

Helyszín: Zsolnay Negyed – E78 – Koncertterem

Jegyár: 900 Ft.

Szervező: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

Forrás

 Advent Pécs 2015– Kiskarácsonyi Műhely a Cella Septichora Látogatóközpontban

Az Advent Pécs 2015 programja.  A Cella Septichora Látogatóközpontban is lázas készülődés közepette várjuk a karácsonyt. Gyere el hozzánk, és készíts kreatív karácsonyi ajándékot apunak, anyunak, a nagyiknak, és persze a tesónak is! A római kor és a pécsi ókeresztény temető falfestményei, bibliai történetei, ókeresztény szimbólumai ihlette ötletes karácsonyi ajándékokat készíthettek a Pillangóvirág kisasszonyok segítségével.

Információ:
+36 72 224 755
info@pecsorokseg.hu

Időpont: 2015. december 19. 14.00

Helyszín: Cella Septichora Látogatóközpont (Pécs, Szent István tér)

A program ingyenesen látogatható.

Szervező: ZsÖK NKFT.

Forrás

Luca nap és adventi koncert

A Szennai Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény advent időszakában is várja hagyományőrző programjaival az érdeklődőket.

Időpont: 2015. december 13.

Helyszín: Szennai Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény (Szenna, Rákóczi u. 02.)

Bővebben

A kíváncsi királykisasszony

Fésűs Éva meséje alapján készült zenés mesejáték Zenthe Ferenc Színház társulatának előadásában.

Időpont: 2015. december 09. 14.30.

Helyszín: Szekszárd, Agóra színházterem (Babits Mihály Kulturális Központ, Szent István tér 10.)

Bővebben

Adventi várvarázslat

A pécsváradi várban megrendezésre kerülő adventi vásárban készülődhetnek a családok a karácsonyra. A gyermekeket bábjátékra invitálják a szervezők, és a Mikulással is találkozhatnak.

Időpont: 2015. december 6. 9.00-17.00

Helyszín: Pécsváradi Élményvár (Pécsvárad, Vár u. 45.)

Bővebben

Mikulásünnepség a Busóudvarban

A Busóudvarban újra találkozhatnak a gyerekek a Mikulással. A várakozás alatt énekekkel, versekkel, mondókákkal segítjük a Télapót, hogy könnyen odataláljon a Busóudvarba. a program regisztrációt igényel!

Időpont: 2015. december 05. 16.00

Helyszín: Busóudvar (Mohács, Eötvös u. 17-19.)

Bővebben

 

Szekszárdi Advent – Misztrál Együttes

Az 1997-ben alakult Misztrál együttes hazai és külföldi költők verseivel és népdalfeldolgozásaival vált hamar népszerűvé hazánkban. Mára jellegzetes, felismerhetően egyedi stílusban játsszák a repertoárjukban szereplő műveket.

Időpont: 2015. december 05. 17 óra

Helyszín: Szekszárd, Béla tér

Bővebben

 

Ringató – adventi énekszó

Mondókázás, gyermekdalok várják a babákat és a mamákat. Az 50 perces foglalkozás 0 hónapos – 3 éves korú gyermekek számára ajánlott.

Családi jegy: 500 Ft.

Időpont: 2015. december 05. 10.00 óra

Helyszín: Babits Mihály Kulturális Központ, Csatár terem (Szekszárd, Szent István tér 10.)

Bővebben

 

Szekszárd környéki Foltvarró Egyesület hagyományos adventi kiállítás

Az Egyesület tagjainak alkotásaiból készült kiállításon a 2014-es évben készült kézimunkák tekinthetők meg.

Időpont: 2015. december 01. – december 15.

Helyszín: Szekszárd, Babits Mihály Kulturális Központ, Márványterem (Szekszárd, Szent István tér 10.)

Bővebben

 

Magyar táncház a Zsolnay Negyedben

Kárpát-medencei magyar táncok tanulására, önfeledt táncolásra van lehetősége az érdeklődőknek, akik a magyar tájegységek hagyományos táncaival ismerkedhetnek.

Időpont: 2015. november 28.

Helyszín: Zsolnay Negyed, Pécsi Galéria m 21 előtere

Belépőjegy: 300 Ft.

Bővebben

 

Magyarok ősi csillagos égboltja

A Planetárium új, Magyarok ősi csillagos égboltja c. 50 perces előadása során a magyar csillagneveket és a hozzájuk fűzött mondák kerülnek bemutatásra. A program gyermekek számára 12 éves kortól ajánlott.

Időpont: 2015. november 22.

Helyszín: Zsolnay Negyed, Planetárium (Pécs, Zsolnay V. u. 37.)

Bővebben

 

Menyasszony Roadshow

A pécsi Corso Hotelben megrendezésre kelülő programon hasznos ötleteket, tippeket kaphatnak az esküvőre készülő párok. A menyasszonyok találkozhatnak Körmendy – Szomoru Kata menyasszony stylist-tal.

Időpont: 2015. november 20. 17.00-20.00

Helyszín: Pécs, Corso Hotel (Koller u. 8.)

Bővebben

 

Békaherceg

Grimm testvérek meséje alapján íródott, a Pódium Színház Budapest előadásában zenés mesejáték egy felvonásban.

Időpont: 2015. november 19. 14.30. órakor

Helyszín: Szekszárd, Agóra Színházterem (Babits Mihály Kulturális Központ, Szent István tér 10.)

Bővebben

Kukoricafosztás

A Szennai Szabadtéri Néprajzi Gyűjteményben megismerhetjük a régi kukoricafosztók hangulatát,  az érdeklődők kipróbálhatják a fosztás és kobzás hagyományos technikáját régi eszközök segítségével. A gyermekek népi játékokat készíthetnek csuhéból és csutkából.

Időpont: 2015. november 14-15.

Helyszín: Szennai szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény (Szenna, Rákóczi u. 02.)

Bővebben

 

Gyerekjátszó a Zsolnay Negyedben

A Gyerekjátszó daltanulással, néptánccal és kézműves foglalkozással egybekötött komplex játszóház, melyet élő, magyar népzene kísér.

Időpont: 2015. november 14.

Helyszín: Zsolnay Negyed E 78 – Panorámaterem

Gyerekjegy: 300 Ft.

Felnőtt jegy: 200 Ft.

Bővebben

 

Szent Márton napi sokadalom

A Szennai szabadtéri Néprajzi Gyűjteményben egész nap  libaságok, újborkóstoló, Pajta portéka-termelői és kézműves vásár, őszi bütykölő, bábszínház, mesesarok és játékudvar várja a látogatókat.

Időpont: 2015. november 07.

Helyszín: Szennai Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény (szenna, Rákóczi u. 02.)

Bővebben

 

Székelyföld madártávlatból

Dr. Fodor István szakorvos repülőgépből fotózta Székelyföld tájait, ebből az anyagból született meg a tárlat.

Időpont: 2015. november 13 – 2015. december 02. 19.00 óra

Helyszín: Civil Közösségek Háza, Konferenciaterem (Pécs, Szent István tér 17.)

Bővebben

 

Történetek

Nemes Zsuzsa festőművész Történetek c. kiállítása nyílt meg 2015. november 4-én a Civil Közösségek Háza Gebauer galériájában. A kiállítás megtekinthető 2015. december 2-ig minden hétköznap (egyéb programoktól függően) 9.00 – 19.00 óra között.

Időpont: 2015. november 04-december  02.

Helyszín: Civil Közösségek Háza, Gebauer Galéria (Pécs, szent István tér 17.)

Bővebben

 

Tüke- Akadémia

Várostörténeti előadás – sorozat. Az előadás témája Kovács Béla kisgazdapárti képviselő meghurcoltatása. Előadó: Rozs András nyugalmazott főlevéltáros.

Időpont: 2015. február 24. 17.00 óra

Helyszín: Pécs, Művészetek és Irodalom Háza – Breuer Marcell terem (7621 Pécs, Széchenyi I. tér 7-8.)

Szervező: ZsÖK nKft.

Bővebben: www.zsn.hu

Magyar Táncház

Időpont: 2015. február 21. 18.30

Helyszín: Pécs, Zsolnay Negyed E 78 – Zeneterem

Zene: Hanga Banda (Pécs), táncházvezető: Csokona Roland

Szervező: ZsÖK nKft.

Bővebben: www. zsn.hu

Busójárás

Időpont: 2015. február 12-17.

Helyszín: Mohács

Bővebben: www.mohacs.hu

III. Pécsi Csokoládé Karnevál

Csokoládé- és édességkészítők kiállítása és vására érdekes programokkal fűszerezve.

Időpont: 2015. február 7.-8.

Helyszín: Zsolnay Kulturális Negyed

Szervező: ZsÖK nKft., Csoko – láda Kft.

Forrás: www. zsn.hu

Szakmai programok

február 7.
11.00 Harka Éva csokiblogger előadása: A csokikóstolás alapjairól
12.00 A csokoládé pécsi ruhája – Mosonyi Éva, a Csoko-Láda tulajdonosa
14.00 Csiszár Katalin csokoládékészítő (Rózsavölgyi Csokoládé Manufaktúra) előadása:
A csokoládé tudománya
február 8.
11.00 Őrsi Zoltán csokoládépapír gyűjtő: Különleges csokipapírok és a gyűjtés alapjai
12.00 A Csokoládépapír Gyűjtő Csoport megalakítása
14.00 Szántó Tibor csokoládékészítő workshopja: a négy fő kakaóbabfajta, a kakaó mint superfood.

Állandó gyerekprogramok

február 7–8-án 10.00–17.00-ig
A gyerekek malmozhatnak bonbonnal, festhetnek muffin formájú medált, játszhatnak csokis memória- és logikai játékokkal, hajtogathatnak csokoládépapírból könyvjelzőt.

Bonbonkészítő bemutató
A Sásdi Vendéglátóipari Szakiskola diákjainak bonbonkészítő bemutatója a nap folyamán több alkalommal.

Csokoládé-Zsolnay tárgy készítése
A 2015-ös Pécsi Csokoládé Karnevál látványossága újra egy csokoládé dísztárgy készítése és díszítése lesz. A helyszínen a Zsolnay Porcelánmanufaktúra porcelánfestői igazi csokoládéval festenek.

Csokoládétörténeti kiállítás
Látogatóink megismerhetik a csokoládé történetét 12 tablón keresztül, melyek térben és időben kalauzolják az érdeklődőket.

Csokoládés Mesesarok
február 8. 10.00
L. Molnár Edit pécsi meseíró saját csokoládés meséit olvassa fel.

Díjköteles esti kísérőprogramok

Csokoládés élményvacsora
február 6., péntek este
Zsolnay Étterem
Részvételi díj: 5990 Ft/fő
Asztalfoglalás: 20/345-7000 vagy zsolnayetterem@gmail.com

Csokikóstoló tárlatvezetéssel
február 7. 17.00
Pezsgős-trüffelgolyós csokoládékóstoló és tárlatvezetés
A Csokoládétörténeti kiállítás tablóinak segítségével érdekes történeteket tudhat meg a csokoládéról, sok édes falat kíséretében.
Részvételi díj: 1900 Ft/fő
Információ és előzetes regisztráció: info@csokolada.hu, vagy a helyszínen a Csoko-Láda standjánál.

 

Magyar táncház és gyerekjátszó

Magyar táncok és komplex gyerek játszóház a Negyedben. Zene: Hanga Banda, foglalkozásvezető: Kurucz Ildikó

Időpont: 2015. január 24. 17.00 órai kezdettel

Helyszín: Pécs, Zsolnay Negyed E 78 – Panorámaterem

Jegyárak:

A gyerekjátszóra gyermek 300 Ft, felnőtt 200 Ft, családi 800 Ft
A gyermek- és családi jegyek érvényesek a táncházra is.
Kombinált felnőtt / csak táncházra szóló 300 Ft

Szervező: ZsÖK nKft.

Bővebben: www. zsn.hu

Az égbolt távcsöves megfigyelése

A távcsöves megfigyelésre csak derült idő esetén kerül sor.

Időpont: 2015. január 17.  18.00 órai kezdettel

Helyszín: Pécs, Zsolnay Negyed – Planetárium; a kupola melletti terület

Szervező: ZsÖK nKft.

Bővebben: www. zsn.hu

Karácsonyi játszó

A gyermekek készíthetnek papírból karácsonyi angyalkát, szalagból fenyőfát, tésztából karácsonyfadíszeket. De lesz még lehetőség kisállatokat simogatni, és tehenet is fejni.

Időpont: 2014.12.22 – 2014.12.24 (10:00-14:00)
Helyszín: Katica Tanya, Patca

További részletek: www.katicatanya.hu

Karácsonyi hangverseny és Betlehemezés – Dunaszekcső

A hangversenyen fellépnek a helyi zeneiskolások és dunaszekcsői Fúvós Zenekar. A betlehemezést a Feles zenekar kíséri.

Időpont: 2014. december 21.

Helyszín: Örökségház (7712 Dunaszekcső, Kossuth L. u. 33.)

Részletek: http://www.lugio.hu/magyar/oldalak/lugio/

Mesterségek napja: mézeskalács díszítés Bálint Angelikával és adventi játszó

A programok között lesz mézeskalács díszítés, kisállat – simogatás, karácsonyi üdvözlőlapok készítése, tehénfejés.

Időpont: 2014.12.20 – 2014.12.21
Helyszín: Katica Tanya, Patca

További részletek: www.katicatanya.hu

Adventi vásár – Dunaszekcső

Adventi vásár vár mindenkit a Templom téren 15.00 órától, majd az ünnepi hangulatot fokozva 16.00 órától Gráf Vivien énekel és Kéméndi Tamás harmonikán játszik.

Időpont: 2014. december 14. 15.00 órától

Helyszín: 7712 Dunaszekcső, Templom tér

Részletek: http://www.lugio.hu/magyar/oldalak/lugio/

Magyar táncház és gyerekjátszó

Amíg a szülők magyar táncokat tanulnak, addig a gyermekek mókázhatnak a komplex játszóházban.

Időpont: 2014. december 13. 17.00

Helyszín: Zsolnay Negyed E 78 – Panorámaterem

Szervező: ZsÖK nKft.

 

Karácsonyi hangverseny – Tolna

Mörzsi Bartók Béla női kar dallamai által varázsolódhatunk el.

Időpont: 2014. december 13.

Helyszín: Római Katolikus Templom, Tolna (Kossuth L. u. 30.)

További információ: http://www.tolna.hu/hirek/teljes_program.php?mid=1546258bf17fb8&formdata[xquery]=1417388400&formdata[xcat]=0

 

Adventi játszóház, Lengyel – Annafürdő

Az erdő adta kincsekből és sok másból karácsonyi díszeket és ajándékokat lehet készíteni és mézeskalács díszeket lehet pingálni.

Részletek: Szegedi Viktória, tel.: +36 (30) 947-08-98, www.erdeiiskola.gyulajzrt.hu , annafurdo@gyulajzrt.hu

Időpont: 2014. december 12.

Helyszín: Turisztikai és Természetismereti Központ, Lengyel-Annafürdő

 

Adventi Várvarázslat

Nagyszabású kézműves vásár várja az érdeklődőket a pécsváradi Élményvárban. Lesz ajándék készítés, mesekuckó, virágbögrében Mecsek tea, forralt bor, puncs. Mindenki számára adott a lehetőség, hogy  egy várablakot adventi díszbe öltöztessen! (Információ és ablakfoglalás: kolostorvar@gmail.com

Időpont: 2014. december 7. 10.00-17.00 óra

Helyszín: Élményvár (Pécsvárad, Vár u. 45.)

Belépő: 250 Ft

További információ: http://pecsvarad.ekisterseg.hu/

“Angyalkert” karácsonyi vásár – Kovácsszénája

A csodálatos tájjal körülölelt mecseki faluban idén is hangulatos karácsonyi vásárt rendeznek, ahol háztáji és kézműves termékek közül válogathatunk. Forralt bor, mézeskalács, házi kenyér, sütemény várja a kedves vendégeket.

Időpont: 2014. december 7. 12.00 órától késő estig

Helyszín: Kovácsszénája

További információ: http://www.kovacsszenaja.hu/

III. Jótékonysági Fürdőruhás Mikulás Kocogás

Az idei rendezvényen résztvevők az EURAKVILO Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítványt támogatják. Minden célba érkezőt meleg teával, forralt borral, zsíros kenyérrel és friss pogácsával kínálnak a szervezők. A gyermekek felügyelete is biztosított a programon.

Időpont: 2014. december 7. 12.00 – 16.00

Helyszín: Civil Közösségek Háza (Pécs, Szent István tér 17.)

Útvonal: Szent István tér – Ferencesek útja – Jókai tér – Széchenyi tér – Mária u. – Nagyflórián u. – Király u. – Széchenyi tér – Janus Pannonius u. – Szent István tér. Az útvonal egy részét járdán, egy részét úttesten lehet megtenni, a Széchenyi téren a Király u. – Nagyflórián u. sarkán a Színház téren és ismét a Széchenyi téren 1-1 percre megállnak a futók karácsonyi dalokat énekelni és tornagyakorlatokat végezni. Az útvonalon rendőri biztosítás is lesz.

Részletes információ: www.ckh.hu

 

Mikulás a Busóudvarban

Táncházzal egybekötött Mikulás ünnepség lesz Mohácson, a Busóudvarban. A talpalávalót Versendi Kovács József és zenekara húzza 15 órától. A Mikulás 16.00 órakor érkezik meg teli puttonyával.

Időpont: 2014. december 6. 15.00 órától

Helyszín: Mohács, Busóudvar (Eötvös u. 17-19.)

Gyermekbelépőjegy: 350 Ft / fő, a kísérők számára a program ingyenes.

Jelentkezési határidő: 2014. december 5. 14.00 óráig

További részletek: www.mohacs.hu vagy http://www.kulturizmus.hu/events/mikulas-busoudvarban/

 

Adventi kézműves program Drávaszentesen

Az alkotói programon vidám karácsonyi dekorációkat készíthetünk, ötleteket meríthetünk saját készítésű ajándékokhoz.

A program időtartam a 3 óra; részvételi díj 500 Ft / fő.

Időpont: 2014. december 6. 10.00 óra

Helyszín: Dráva Kapu Bemutatóközpont, Barcs-Drávaszentes

További információ: Rajnai Virág Éva (e-mail: dravaszentes@gmail.com ; mobil:06-30/474-3591; http://www.ddnp.hu)

A program elérhető itt: http://www.falusiturizmus.hu/hu_HU/programs/5059/adventi-kezmuves-program-dravaszentesen.html

 

Hóbagoly Mesefesztivál

A kétnapos pécsi rendezvényen bemutatkoznak a hazai gyermekkönyvkiadók, ismert színészek, zenészek szórakoztatják a közönséget, a Negyedben megbúvó Hóbagoly Meseodúkban pedig reggeltől estig szól a mese és a zene. A Zsolnay Negyed különböző épületeiben kialakított különleges mesélőhelyeket „varázsút” köti össze, amelyet térkép segítségével járhatnak be kicsik és nagyok. A Meseodúkban színészek, közéleti személyiségek, és hétköznapi mesemondó szülők és nagymamák is megmutatják, hogy mesélni jó. (forrás: www.iranypecs.hu)

Időpont: 2014. december 6-7.

Helyszín: Zsolnay Negyed

Részletes program: https://www.facebook.com/hobagolyfesztival

 

Pécsi Advent 2014

A Pécsi Egyházmegye által szervezett rendezvénysorozat  fő célja, hogy segítsen megélni advent üzenetét a műsorok, a közös éneklés és a zenélés által. Mintegy félszáz csoport  kicsiknek és felnőtteknek szóló programjai közül válogathatunk.

Időpont: 2014. december 5-21.

Helyszín: pécsi Székesegyház, Dóm – kőtár (Pécs, Szent István tér)

Részletes program és további információ: http://www.pecsiegyhazmegye.hu/2014/10/pecsi-advent

Adventi ablaknyitogató – Tolna

Ünnepi koncertek, bábelőadások, színházi előadások, találkozás a Mikulással.

Időpont: 2014. december 5 – 13.

Helyszín: Tolna

Részletes információ: http://www.tolna.hu/hirek/teljes_program.php?mid=1546de4827a4e2&formdata[xquery]=1417388400&formdata[xcat]=0

 

IV. Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár

November 28. – tól a Széchenyi tér felölti varázslatos karácsonyi ruháját.

Részletes program: http://www.iranypecs.hu/hu/hirek/iv-pecsi-adventi-kezmuves-es-mesevasar.html

 

Adventi Vásár Siófokon

Ünnepi hangulatba burkolózik Siófok.A karácsonyi vásárt zenés programok, koncertek teszik színessé.

Időpont: 2014. november 29- december 23.

Részletes program: http://kapos.hu/programok/2014-12-05/6492.html

 

Adventi ajándékkosár – Tolna

Kézműves foglalkozás, mesedélután, előadás.

Időpont: 2014. november 29 – december 13.

Helyszín: Tolna, Városi Könyvtár (Bajcsy – Zs. u. 126.)

Részletes program: http://www.tolna.hu/hirek/teljes_program.php?mid=154625cc0aa89a&formdata[xquery]=1417388400&formdata[xcat]=0

 

A betlehemi csillag nyomában – legenda vagy valóság?

Csillagászati – kultúrtörténeti előadás a nevezetes égi jelenségről.

Időpont: 2014. december 7.  15.00

Helyszín: Zsolnay Negyed – Planetárium

Ajánlott 12 éves kortól, időtartam 50 perc.

Belépőjegy árak: normál 1100 Ft, nyugdíjas 700 Ft, diák 700 Ft.

 

Vörsi Advent 2014 és a vörsi Betlehem látogatása

A Vörsi Egyházközség jóvoltából karácsonyi koncerteken, és szentmiséken vehetnek részt a lelki békét, harmóniát keresők.

Az adventi programok 2014. november 30. – december 28-ig tartanak. Részletes program:

http://www.vorsibetlehem.hu/index.php?ldr=1&gid=8

A híres vörsi Betlehem 2014. november 30. – 2015. február 2.-ig látogatható!

 

Adventi zenés hétvégék Villányban

Adventi koncertek, és közös gyertyagyújtás.

Időpont: 2014. november 30. – december 21.

Az egyes programok villányi helyszíneit és a részletes programot itt megtekinthető: http://villany.utisugo.hu/programok/adventi-zenes-hetvegek

 

Kaposvári Advent – Karácsonyi Ünnepi Hetek

Betlehemes játékok, karácsonyi koncertek, forralt bor és meleg ételek várják a vendégeket.

Időpont: 2014. november 30. – december 21.

Részletes program: http://kaposvar.utisugo.hu/programok/kaposvari-advent-karacsonyi-unnepi-hetek-8252.html

 

Lombhullás a Kövesföldön

Nyitott hétvége a Malatinszky Présházban – finom borok, friss házias ételek, igényes zene

Időpont: 2014. október 24 – 25.

Helyszín: Máriagyűd

Forrás: http://villanyiborvidek.hu/hu/programok/borvacsora

 

Zeneszüret Fesztivál Pécs

Időpont: 2014. október 22 – 26.

Helyszín: Pécs, Kodály Központ, Bazilika, Liszt terem

Programok:

2014. október 22. – Balog József zongora
2014. október 24. – Budapesti Tomkins Énekegyüttes
Kocsis Zoltán zongora
Kocsis Krisztián zongora
Művészeti vezető Dobra János
2014. október 25. – Gyöngyösi Levente orgona, Keller András hegedű
2014. október 26. – Budapesti Fesztiválzenekar
Fejérvári Zsolt nagybőgő
Andrea Bressan fagott
Vezényel Takács-Nagy Gábor

Kiállítás:

A fesztivál ideje alatt a Kodály Központban
Zászkaliczky Ágnes festőművész
és Garas Kálmán fotóművész „Zenész portrék”
című kiállítása tekinthető meg.

További információ: http://filharmonia.hu/programjaink/fesztivalok/zeneszuret-fesztival-2/

Forrás: http://www.iranypecs.hu/hu/esemeny/zeneszuret-fesztival.html

 

Pécsváradi leányvásár

Időpont: 2014. október 18 – 19

Helyszín: Pécsvárad (Fülep Lajos Művelődési Ház, Kossuth L. u.31.)

Az 1966 óta megrendezésre kerülő Pécsváradi Leányvásár évtizedes hagyományos rendezvény. Zengővárkony és Pécsvárad magyar fiataljai Lukács-napjához kötődően találkoztak, ismerkedtek szórakoztak október 18-ához közel eső hétvégén. Hagyományőrző programok, kiállítás, koszorúzás, zenekarok táncegyüttesek bemutatója, gála, bábszínház, kézműves foglalkozás várja a kedves érdeklődőket.

 

Komorni zbor Orfej és a Pécsi Kamarakórus közös koncertje

Időpont: 2014. október 9. 19.30 óra

Helyszín: pécsi Ferences templom

Műsor:

Jacobus Gallus (1550 – 1591): Musica musarum
Jacobus Gallus (1550 – 1591): Mirabile mysterium
Claudio Monteverdi (1567 – 1643): Cantate Domino canticum novum
Anton Bruckner (1824 – 1896): Ave Maria
Morten Lauridsen (1943 –): O magnum mysterium

Kodály Z. (1953): Békesség óhajtás (Virág Benedek) (1953)
Tillai A: Két motetta
a) Dies irae (2011)
b) Cantate Domino (2013)
A.Caldara (1670-1736): Stabat mater
G.Fauré (1845-1924): Cantique de Jean Racine
J. Rutter: (1945 –  ): The Lord bless you and keep you

Urmas Sisask (1960 –) Seisab Valurikas Ema
Stevan S. Mokranjac (1856 – 1914) Njest svjat
Karol Pahor (1896 – 1974) Oče naš hlapca Jerneja
Slovene folk song, arr. Vasilij Mirk (1884 – 1962) Še rož’ce so žalovale
Javier Busto (1949 –) Sagastipean
Spiritual, arr. Moses Hogan (1957 – 2003) The Battle of Jericho
Spiritual, arr. Robert De Cormier (1922 –) Let me fly
Spiritual, arr. Moses Hogan (1957 – 2003) My Soul’s Been Anchored in the Lord

Vezényel:
Romana Rek (Slo)
Tillai Aurél – érdemes művész

Forrás: www.ckh.hu

Népi Írók Baráti társaságának Klubestje – A mecseki kultúrtáj és az irodalom

Dr. Nagy Imre irodalomtörténész, egyetemi tanár előadása.

Időpont: 2014. október 9. 16.30 – 18.00

Helyszín: Civil Közösségek Háza, Méhes Károly terem

Forrás: www.ckh.hu

 

Losonczy István festőművész Minimálbarokk c. kiállítása

Kiállítás megnyitó: 2014. október 8. 18. óra

A kiállítás 2014. október 21.-ig tekinthető meg 9-18 óráig.

Helyszín: Pécs, Civil Közösségek Háza, Gebauer Galéria

Forrás: www.ckh.hu

 

Időgép – Időkép Filmklub: Első fecskék

Fitos bácsi a komótos, szép munka híve, ám Patak bácsi, a Dunántúli Porcelángyár másik szakembere éppen az ellentéte, állandóan tele van munkával, feladattal. Gyermekeik, Patak Pista és Fitos Juli szeretik egymást. A fiú nem akar apja nyomdokaiba lépni. A kollégák mesterkedésére azonban a komótos szaki és a rebellis ifjú boldogan beszáll a munkaversenybe, a nyugalmat nem ismerő Patak bácsi pedig átadja a helyét a fiataloknak. Patak néni élete is kedvező fordulatot vesz, így csinálnak nyarat az új fecskék.
A film egyes jeleneteit a pécsi Zsolnay Gyárban vették fel.
Rendező: Bán Frigyes
Szereplők: Kállai Ferenc, Makláry Zoltán, Feleki Kamill

Időpont: 2014. október 14.  18.30 órakor

Helyszín: Pécs, Zsolnay Negyed, E 78 Oktatóterem

Jegyár: 400 Ft támogatói jegy

Forrás: www.zsn.hu

 

Kerámia Festöde

A Kerámia Festöde több mint egy éve ad élményt kicsiknek és nagyoknak a Boltok utcájában található kerámiaműhelyben, mely hetente egyszer egy új helyszínen jelentkezik a Herkules Műhely égisze alatt, ahol további új inspirációk érhetnek. A kerámiafestés csínját-bínját Szurdi Éva keramikus művész segítségével ismerhetik meg a résztvevő gyerekek. A kifestett kerámiaformákat a foglalkozás után kiégetik, rá két napra lehet elvinni a szobadekorációnak, vagy éppen ajándéknak is kiválóan alkalmas, egyedi tárgyakat!

Időpont: 2014. október 14. 10.00 óra

Helyszín: Pécs, Zsolnay Negyed, Herkules Műhely

Korosztály: 3- 14 év

Jegyár: 1200 Ft / alkalom

Szervező: ZsÖK nKft.

Forrás: www.zsn.hu

Gyerekjátszó – komplex játszóház gyerekekenek

Daltanulással, néptánccal és kézműves foglalkozással egybekötött komplex játszóház, melyet élő, magyar népzene kísér.
A foglalkozást Dénes Anett vezeti, közreműködik a Háromfa zenekar.

Időpont: 2014. október 11. 17.00 óra

Helyszín: Pécs, Zsolnay Negyed, E 78

Jegyárak: felnőtt 100 Ft, gyermek 200 Ft, családi jegy 500 Ft

Szervező: ZsÖK nKft.

Forrás: www.zsn.hu

Dúdolda, Zenebona legkisebbeknek

Dalos-zenés játék pár hónapos csöppségek és nagyobbacska testvéreik számára 4-5 éves korig. Gyermekdalok és népdalok, ritmushangszerek, ölbeli játékok, mozgásos mondókák, sokféle dallam, váltakozó ritmusban, hangerővel és hangmagasságban. A gyermekek kipróbálhatják a hangszereket és aktív részesei lehetnek a közös „produkciónak”. Foglalkozásvezető: Bende Kornélia

Időpont: 2014. október 9.  (bébi dúdolda: csütörtök 9.15 – 10.00; dúdolda muzsika 10.00 – 11.00

Helyszín: Pécs, Zsolnay Negyed, Herkules Műhely

Jegyárak: 800 Ft / alkalom, testvérkedvezménnyel 500 Ft

Szervező: ZsÖK nKft.

Forrás: www.zsn.hu

Szent Márton útján Baranyában – Via Divide Caritatem Albumlapok

Perjés Krisztina fotográfus és Petre András lomográfus kiállítása. Szt. Márton születésének 1700. évfordulója lesz 2016-ban. A kiállítás a Baranya Megyei Szt. Márton kegyhelyeket mutatja be digitális és különlegesen hagyományos, úgynevezett lomografikus felvételeken.

A kiállítás megnyitója: 2014. október 13. 17.00 óra

A kiállítás időtartama: 2014 október 13 – november 13.

Helyszín: Pécs, Művészetek és Irodalom Háza – Martyn Ferenc Galéria

Szervező: ZsÖK nKft.

Forrás: www.zsn.hu

 

IX. Orfűi Tökfesztivál

Két napon keresztül zenés-és családi programokkal, kézműves és helyi termék vásárral várják Orfűn a látogatókat.

Időpont: 2014. október 4-5.

Helyszín: Tekeresi Lovaspanzió, Kistó Étterem

Program: http://www.tekeresilovaspanzio.hu/20140930/ix-orfui-tokfesztival-programja/

 

Kulturális Örökség Napjai, Pécs

Két napon keresztül rendhagyó tárlatvezetések, zenés-,kulturális- és gasztronómiai programok várják az érdeklődőket Pécsen. Programfüzet:  http://issuu.com/zsolnaynegyed/docs/programsorolo-2014-09

Időpont: 2014. szeptember 20-21.

Helyszín: Zsolnay Kulturális Negyed, Kodály Központ, Művészetek és Irodalom Háza, Pécsi Galéria, Cella Septichora Látogatóközpont

Szervező: ZsÖK nKft.

 

 XVI. Mohácsi Szüreti- és Borfesztivál

Időpont: 2014. szeptember 20.

A fesztivál célja a mohácsi szőlőgazdák és boraik megismertetése, népszerűsítése a borkedvelők között.

Az esemény részletes programja hamarosan megjelenik.

 

A Gyugyi – gyűjtemény megtekintése Dr.Gyugyi Lászlóval 

Két napig exkluzív tárlatvezetéssel tekinthető meg a Gyugyi – gyűjtemény a Zsolnay aranykora c. kiállítása.  A tárlat 25 újonnan adományozott műtárggyal lett gazdagabb, melyek szintén megtekinthetők Dr. Gyugyi László kíséretében. A programon való részvétel előzetes regisztrációt igényel!

A tárlatvezetés helye: Pécs, Zsolnay Kulturális Negyed, Sikorski – ház (Zsolnay V. u. 37.)

Időpont:

2014. szeptember 7.  (vasárnap) 18.15 órakor

2014. szeptember 8. (hétfő) 17 óra

VI. Mohácsi Fogathajtó Verseny

Időpont: 2014. július 13.

A részletes programot lásd: www.mohacs.hu 

 

Aratónap – Mohács

Időpont: 2014. július 12.

Helyszín: Mohács – Kölkedi út

Szervező: Mohácsi Polgárok Olvasóköre

Indulás  a Kölkedi úton található búzatáblához9.30-kor a Mohácsi Polgárok Olvasóköre székháza elől (Gőzhajó u.63).

Részletek: www.mohacs.hu

 

 

Dunai Mosás – Pranje na Dunavu

Időpont: 2014. július 05. 8.00-20.00

Helyszín: Mohács, Sokac – rév

Rendező: Mohácsi Sokacok Olvasóköre

Hagyományos eszközökkel nehéz, évszázados asszonyi munka elevenedik meg a folyó partján: utána folklórműsor és sütés-főzés teszi teljessé a napot.

Részletes program: www.mohacs.hu

Vigyázat Busósáv! Jungi gondolatok Busóalakban

Porpáczy Zoltán tervezőgrafikus kiállítása

A kiállítás megnyitójának időpontja: 2014. július 04. 17.00 óra

A kiállítás időtartama: 2014. július 04 – augusztus 20.

Helyszín: Mohács, Kossuth Filmszínház Kamaraterme

Nyitva tartás: H-P  10.00-18.00

Szervező: Mohács Város Önkormányzata

Forrás: www.mohacs.hu

Nyáresti térzenék a Zsolnay Negyedben: pécsi és baranyai fúvószenekarok koncertsorozata

Közreműködik: Mázai Bányász Fúvózenekar, zenekarvezető: Pecze Gábor

Időpont: 2014. július 06. 18.00 óra

Helyszín: Pécs, Zsolnay Negyed – Bóbita Szabadtéri színpad (eső esetén: E78 Koncertterem)

Szervező: Pécsi Német Önkormányzat, ZsÖK nKft.

A részvétel ingyenes!

A nyár folyamán vasárnaponként a Zsolnay Negyed különleges helyszínein rendezzük a komoly hagyományokkal rendelkező, hangulatos térzenei koncerteket. Tehetséges, újonnan alakult kisegyüttesek, úgynevezett sváb party-k, valamint nagy múltú fesztivál- és koncert fúvószenekarok egyaránt lehetőséget kapnak a fellépésre.
Egy-egy séta közben vagy azt követően a közönség számára kellemes időtöltést és igazi zenei csemegét jelentenek a hangulatos fúvószenekari koncertek.

Forrás: www.zsn.hu

 

Gadó – Fenyvesi gitár: Ambientology

Időpont: 2014. július 24.  21.00 óra

Helyszín: Pécs Zsolnay Negyed, Pirogránit udvar (eső esetén: E78 koncertterem)

Jegyár: 1500 Ft

Szervező: ZsÖK nKft.

Különböző generációk és egyéniségek találkoznak ebben a formációban, ám közös az előadókban, hogy mindannyian a hazai jazz élet megkerülhetetlen alakjai. Gadó Gábor és az ifjú Fenyvesi Márton neve egyaránt biztosíték arra, hogy a kísérletező, kortárs jazz rajongói ezen az estén jól szórakozzanak. Hab a tortán, hogy mindkét gitáros Pécsről származik, így nem véletlen, hogy bár mindkettő sajátos egyéniség, mégis van játékukban valami megfoghatatlan közös: elán, kísérletezési vágy, és érzékenység.
Barcza Horváth József és Balázs Elemér a honi ritmusszekciók két legfoglalkoztatottabb képviselője.

Forrás: www.zsn.hu

 

Intertwined / Összefonódás 2014. – A PTE Művészeti Kar Doktori Iskolájának kiállítása

Kiállításmegnyitó időpontja: 2014. július 18. 17 óra

A kiállítás időtartama: 2014. július 18- augusztus 17.

Helyszín: Pécs – Zsolnay Negyed, Pécsi Galária m 21.

Jegyárak: Felnőtt 500 Ft, diák 250 Ft, nyugdíjas 250 Ft

Szervező: ZsÖK nKft, PTE Művészeti Kar

A PTE Művészeti Kar Doktori Iskola kutatási területei között szerepel a társadalomkritika és a folyton alakuló művészeti felfogás változásainak megjelenítése is.A mostani kiállítás szereplői bemutatott művészeti irányzataik révén (Land Art, Public Art, Street Art) azt szándékoznak megmutatni,hogy miként tudnak az alkotók beavatkozni a bennünket körbeölelő környezetbe, és feltárni az ember természetben és környezetben elfoglalt helyzetét. A kiállítás címe, az Összefonódás, nemcsak a művészet és a környezet kapcsolatára utal, hanem azok nemzeti vagy lokális színezetére, a couleur locale-ra, és azon különböző nyelvezetekre is, amelyeken a művészeti stílusok és alkotók megszólalnak.

Forrás: www.zsn.hu 

Lost Paradise – Elveszett paradicsom

Kerekes Gábor és Ulu Braun kiállítása

Kiállítás megnyitó: 2014. július 5.  17.00 óra

A kiállítás időtartama: 2014. július 05 -10.

Helyszín: Pécsi Galéria (Széchenyi tér)

Jegyárak: Felnőtt 500 Ft, diák 250 Ft, nyugdíjas 250 Ft

Szervező: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

A kiállítás címe John Milton epikus költeményéből ered, a társadalom mai jelenségére, a természeti problémákra és a művészet kortárs diskurzusaira céloz. A kiállítás segíthet rávilágítani arra, hogy a környezetre való odafigyelés, a természet szeretete és gondozása az emberiség alapvető feladata és a természettel való harmonikus viszony mind az egyén testi és lelki kiegyensúlyozottságához, mind egy társadalmi feloldáshoz vezethet.

Forrás: www.zsn.hu

 

Ember van benne – Grosschmid Erik bábtervező kiállítása

Időpont: 2014. április 26 – augusztus 23.

Helyszín:  Pécs, Zsolnay Negyed – Bóbíta Bábszínház

Jegyárak: 400 Ft/fő, családi jegy (4 főtől) és csoportos jegy (10 főtől) 300 Ft

Nyitva tartás: H–P 9.00–16.00, Szo 9.00–18.00, V szünnap

Szervező: Bóbita Bábszínház nKft.

A kiállítást megnyitják Sramó Gábor a Bóbita Bábszínház igazgatója, valamint Pilári Gábor és a MárkusZínház társulata.
„Ember van benne!” –Meglepődéssel és ámulattal kevert felismerés. Egy kisgyerek elragadtatott felkiáltása egy bábelőadáson.
Talán mindannyian meglepődünk néha egy bábszínházi előadás során; rájövünk, hogy ember és báb együtt tesz csodát a szemünk előtt, itt a kettő együtt alkotja az Egészet…

Forrás: www.zsn.hu

Pécsi Nyári Színház:

Győrei Zsolt – Schlachtovszky Csaba: Brontëk – lápi idill. 

Felolvasó színházi idill egy felvonásban.

Időpont: 2014. július 04.  21.00-23.00

Helyszín: Pécs, Civil Közösségek Háza – Rózsás Kert

Belépőjegy: 1000 Ft (Jegyek a helyszínen vásárolhatók, vagy az apollojegy@ gmail.com e-mail címen foglalhatók.)

“A Brontë-nővérekről (és apjukról) a drámaíró páros, Győrei Zsolt és Schlachtovszky Csaba írt csodás egyfelvonásost Brontë-k – lápi idill címmel, ahol a lányokról kiderül, hogy nem is lányok, hanem három szakállas férfiről van szó, akiket apjuk, a jóságosnak mutatkozó Patrick nevel az angol lápvidéken, és aki alig tudja tomboló ágyékát féken tartani harmatos ‘leánykái’ láttán. A lányok folyamatosan hímezgetik szemfedőjüket. Emily Táncsiccsal levelezik a szenvedés fontosságáról…” (Karafiáth Orsolya)

Forrás: www.ckh.hu

 

Ön már városunk része – portrébeszélgetés – sorozat

A rendezvényen Pécs városának olyan meghatározó polgárainak eszmecseréjét, beszélgetését hallhatják a résztvevők,  akik munkásságuk révén sokat tettek a városért.  Áprilisi vendég Nyitrai András, beszélgetőtársa Kövér András, zongorán közreműködik Borisz Jaksov.

Időpont: 2014. április 29. 18 óra

Helyszín: Pécs, Művészetek és Irodalom Háza

Szervező: ZsÖK nKft.

Forrás: www.pecsprogram.hu

 

Húsvéti Programok a Zsolnay Kulturális Negyedben

Vidámság várja Húsvétkor a gyermekes családokat a Zsolnay Negyedben: lesz tojásíró műhely, tojásíró – foglalkozás és bemutató gyerekeknek, kézműves műhely, bábelőadás, gyermekjátékok, ének, tánc.

Időpont: 2014. április 20-21.

Helyszín: Zsolnay Negyed, Ginkgo tér (eső esetén: E 78)

A részvétel díjtalan!

Szervező: ZsÖK nKft.

Forrás: www.pecsprogram.hu

 

Örökségünk a Húsvét

Húsvéti program a Cella Septichorában: tojáskereső játékok, kézműves foglalkozások, húsvéti készülődés a Mecsek Ökocsali örökségműhelyében, csoki – tojásdíszítés Mosonyi Éva tojáshímző közreműködésével.

Időpont: 2014. április 19-20.

Helyszín: Cella Septichora

Jegyárak: A program a Cella Septichora Látogatóközpontba megváltott belépőjegy érvényes.

Szervező: ZsÖK nKft.

Forrás: www.pecsprogram.hu

 

Szakrális helyek üzenete – Tim László audiovizuális programja

Húsvét a keresztények legnagyobb ünnepe. Ekkor emlékezünk Jézus szenvedésére, halálára és feltámadására. A Szakrális helyek üzenete c. program is ehhez a történelmi eseményhez fűződik: megismerhetjük a jeruzsálemi Via Dolorosa 14 stációját, és felidézhetjük a Tettyén megrendezett passiójáték alkalmával a szereplők és a nézők együtt élhették át a húsvét misztériumát. Közreműködik a Somogyi család: Somogyiné Mónika (gitár, ének), Blanka (hegedű), Kinga (hegedű), Bernadett (furulya)

Időpont: 2014. április 16. 18 óra

Helyszín: Művészetek és Irodalom Háza

Jegyár: 500 Ft-, egységesen

Szervező: ZsÖK nKft.

Forrás: www.pecsprogram.hu

 

Tommy Emmanuel

Az akusztikus gitármágus most Pécsett varázsolja el a közönséget!

Időpont: 2014. április 16.  19 óra

Helyszín: Kodály Központ

Szervező: ZsÖK nKft

Forrás: www.pecsprogram.hu

 

Gyerekjátszó a Zsolnay Negyedben

Időpont: 2014. április 13. 17 óra

Helyszín: ZsolnayNegyed – E78

Jegyárak:  Felnőtt 100 Ft-, Gyermekjegy: 200 Ft-, Családi jegy (2 felnőtt, 2 gyermek): 500 Ft – minden további gyermek: 200 Ft

Szervező: ZsÖK nKft.

Forrás: www.pecsprogram.hu

 

Részeg Petőfi és a meztelen lantos

Lackfi Jánossal Ágoston Zoltán, a Jelenkor című folyóirat főszerkesztője beszélget a költészet napján költészetről, irodalomról, a valóságról.  Közreműködik: Dresh Mihály – szaxofon

Időpont: 2014. április 11. 19 óra

Helyszín: Művészetek és Irodalom Háza

Szervező: ZsÖK nKft.

Forrás: www.pecsprogram.hu

 

Találok szavakat

Három fiatal diák, Csete Soma, Madár András és Vida Kamilla, felolvasóestje a költészet napjának előestéjén. A tanulók a Janus Pannonius Gimnázium kéthavonta megjelenő Vége című diákirodalmi lap szerkesztői.

Időpont: 2014. április 10. 18 óra

Helyszín: Művészetek és Irodalom Háza – Fülep Lajos terem

A részvétel ingyenes!

Szervező: ZsÖK nKft.

Forrás: www. pecsprogram.hu

 

Énekóra anyukáknak és gyermekeknek

Népdalok, gyermekdalok, ölbéli játékok, mondókázás 3 év alatti gyermekek számára. A foglalkozást Kopjár Anikó vezeti.

Időpont: 2014. április 10. (minden csütörtökön) 9:30 – 10:15 óráig

Helyszín: civil Közösségek Háza emeleti terme

Forrás: www.ckh.hu

 

KÉP – SOR – A kultúra értékei Pécsett

Aranyban Wassban , aranyban vasban – avagy magyar költők a végtelenből. Szőke István Attila előadása.

Időpont: 2014. április 9.  17 – 20 óráig

Helyszín: Civil Közösségek Háza, Konferenciaterem

Forrás: www.ckh.hu

 

Shakespeare Marathon – Shakespeare összes drámája filmen

William Shakespeare születésének 450. évfordulójának alkalmából induló rendezvénysorozat, melynek keretén belül lejátszásra kerülnek a drámaíró művei keletkezésük kronologikus sorrendjében.

Időpont: 2014. március 24.  18 óra

Helyszín: Művészetek és Irodalom Háza

Szervező: ZsÖK nKft., Spechel Egyesület, PTE BTK

Forrás: www.pecsprogram.hu

 

Egy hányatott sorsú vidék, Tóhoku kézműves hagyománya

Japán népművészeti kiállítás.

Időpont: 2014. március 11-28.

Helyszín: Művészetek és Irodalom Háza

Szervező: ZsÖK nKft., Japán Alapítvány

Forrás: www.pecsprogram.hu

 

Quimby Teátrum

Performatív megmozdulásokkal gazdagított koncert.

Időpont: 2014. március 21.

Helyszín: Kodály Központ

Szervező: Zsolnay Örökségkezelő nKft.

Forrás: www.zsn.hu

 

“Álmok” Esélyteremtő és élménypedagógiai műhely a vizuális nevelés eszközeivel

Képzők: L. Ritók Nóra és Törög Zita

Időpont: 2014. március 07. péntek 13:00 – március 08. szombat 17:00

Helyszín: Civil Közösségek Háza, Tükör terem

Forrás: www.ckh.hu

 

Pannon Filharmonikusok: Jazz & Hárfa

Műsor: Mozart G-moll szimfónia K.183

Terényi Ede: “Jazz” – hárfaverseny

Schumann: III. Rajnai Szimfónia (Esz-dúr)

Közreműködik:

Anasztázia Razvaljajeva – hárfa

Pannon Filharmonikusok

Vezényel: Ola Rudner

Időpont: 2014. március 06. csütörtök 19:00

Helyszín: KodályKözpont

Szervező: Pannon Filharmonikusok

Forrás: www.zsn.hu

 

Énekóra anyukáknak és gyermekeknek

Népdalok, gyermekdalok, ölbéli játékok, mondókázás 3 év alatti gyermekek számára.

A foglalkozásokat vezeti: Kopjár Anikó

Időpont: 2014. március 06. csütörtök (minden csütörtökön van) 09.30 – 10.15.

Helyszín: Civil Közösségek Háza, Tetőtér

Forrás: www.ckh.hu

 

KÉP-SOR A kultúra értékei Pécsett

Molnár V. József előadása az őstársadalmi intézményeinkről: a komaságról, a sógorságról, a vének tanácsáról, kamaszok igazlátó gyűléséről.

Időpont:  2014. március 06. csütörtök 17:00 – 20:00

Helyszín: Civil Közösségek Háza, Konferenciaterem

Forrás: www.ckh.hu

 

SANSZ Filmklub – Az órák (2002)

Ingyenes vetítés a filmek szerelmeseinek. Színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus dráma 114 percben

Időpont: 2014. március 05. szerda

Helyszín: Civil Közösségek Háza, Tükör terem

Forrás: www.ckh.hu

 

Énekvarázs

Palacskó József vezetésével népdaléneklés énektudástól függetlenül.

Időpont: 2014. március 04. kedd (minden kedden )

Helyszín: Civil Közösségek Háza, Méhes Károly terem

Forrás: www.ckh.hu

 

25 év táncőrület – A pécsi Eurodance Táncszínház 25 éves jubileumi táncműsora

Rovó Attila egykori és jelenlegi tanítványinak gálaműsora Vermes Tímea, operaénekes közreműködésével.

Időpont: 2014. március 03. hétfő

Helyszín: Kodály Központ

Szervező: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

Forrás: www.zsn.hu

 

Busójárás

Időpont: 2014. február február 27.-március 4.

Helyszín: Mohács

Részletes program: http://www.mohacs.hu/hu/esemeny/busojaras.html

Forrás: www.mohacs.hu

 

Horváth László gitárkoncertje

Időpont: 2014. március01. 18:00

Helyszín: Zsolnay Negyed – Apostolos terem

Szervező: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

Forrás: www.zsn.hu

 

Éjszakai Tárlatjárat a Cella Septichora Látogatóközpontban

Időpont: 2014. február 28. 17:00

Helyszín: Cella Septichora

Szervező: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

Forrás: www.zsn.hu

 

Vizin Táncház – Horvát és makedón táncok

Időpont: 2014. február 28. 19:00 óra

Helyszín: Zsolnay Negyed, Pécsi Galéria m21 előtere

Táncházvezető: Vélin Veszna

Szervező: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

Forrás: http://ww.zsolnaynegyed.hu/

 

Trio Midnight & Strings

Jazzkoncert a Pécsi Vonósok közreműködésével

Időpont: 2014. február 28. 19:00

Helyszín: Kodály Központ

Szervező: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

Forrás: http://ww.zsolnaynegyed.hu/

 

Walzer and Love

Rákász Gergely koncertorgonista multimédiás kísérettel kísért látványkoncertje

Időpont: 2014. február 27. 19:00

Helyszín: Kodály Központ

Forrás: http://www.zsn.hu/

 

Konyha a tükörben – A mindennapok kiállítása

A kiállítás megnyitójának időpontja: 2014. február 27. 18:00 óra

A kiállítás helyszíne: Néprajzi Múzeum, Pécs, Rákóczi út 15.

 

Pannon Filmharmonikusok : Babzsák VI.

Csiribiri játék, kisgyermekeknek szóló kamaramuzsika

Időpont: 2014. február 25.  16:00

Helyszín: Kodály Központ

Forrás: http://www.zsn.hu/

 

Biblioterápia – Kukockij esetei. Intim viszonyok

Biblioterápia Ulickaja művein át Gilbert Edit irodalmár, műfordítóval

Időpont: 2014. február 20. 17:00

Helyszín: Civil Közösségek Háza, Tükör terem (Pécs, Szent István tér 17.)

Forrás: http://www.ckh.hu/programok/biblioterapia-kukockij-esetei

 

SANSZ filmklub: A Kör

magyarul beszélő iráni filmdráma vetítése

Időpont: 2014. február 19. 17:00- 19:30

Helyszín: Civil Közösségek Háza  Pécs, Szent István tér 17.

Belépés díjtalan!

Forrás: http://www.ckh.hu/programok/heti

 

Magyar táncház a Zsolnay Negyedben

Időpont: 2014. január 10. 19 óra

Helyszín: Zsolnay Negyed E78 – Zeneterem

Szervező: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

Ha fontos számodra hagyományaink megismerése, ha szereted a zenét, és szeretsz vagy szeretnél megtanulni táncolni, vagy ha csak szeretnél egy jót szórakozni, akkor január 10.-én 19 órakor a Zsolnay Negyedben a helyed! A talpalávalót a Hanga Banda húzza. A szervezők sok szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt!

Forrás: www.zsn.hu

Busójárás 2014

 Időpont: 2014. február 27. – március 04.

A  mohácsi sokácok  népszokását 2009- ben vettefel az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség Kormányközi Bizottsága   „ Az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájá” – ra.

A busójárás idejét a tavaszi napfordulót követő első holdtölte határozza meg. Régen Farsangvasárnap reggelétől Húshagyókedd estéjéig tartott a mulatság. A Farsang utolsó csütörtökjén a gyermekek öltöznek maskarába.
A busójárás a más népek hiedelemvilágában is megtalálható télbúcsúztató, tavaszköszöntő, oltalmazó, termékenységet varázsló ünnepek családjába tartozik. Éppúgy rokonságot mutat a riói és a velencei karnevállal, mint az afrikai népek szokásaival.
Mohácson a hagyomány eredetét a törökűzés legendájával is magyarázzák. A mohácsi hagyomány történetéről, a busókról, a Busójárási Kódexről, és a napjainkban működő maszkfaragókról bővebben olvashat a http://www.mohacsibusojaras.hu oldalon.

Vince-nap, Mohács

időpont: 2014.01.22. 08:00 – 21:00 óráig

Az új év kezdetén ismét leróhatjuk tiszteletünket Vince hispániai vértanú előtt, ha részt veszünk a Mohácson megrendezésre kerülő  Vince – napon. A védőszentet a Baranya megyei városban  mindmáig erős tisztelet övezi. A hagyománnyá vált rendezvényen Vince napján megtelik a szőlőhegy mulatozókkal, illetve a 21. század elején felújították azt a szokást, hogy misét tartanak a szőlőhegyi Jakab-kápolnában, majd az  ünnepélyes metszést követően minden kedves látogatót várnak egy kis dinom – dánomra a pincében.
A tavalyi évi hagyományokat folytatva a szervezők  az idei évben is szeretnének Horvátországból borászokat hívni a megmérettetésre, illetve várhatóan a helyi kistermelők termékbemutatóival, kóstolóival egészül majd ki a rendezvény.

Forrás: www.mohacs.hu

Idén is lesz Örökség fesztivál Pécsett.

Hagyományosan minden év szeptemberében kerül megrendezésre az Örökség Fesztivál-Pécsi Napok.

A rangos összművészeti fesztiválon 2013. szeptember 12. és 22. között koncertek, táncelőadások, színházi produkciók, gyerekprogramok, tematikus séták, kiállítások, művészeti piac és vásár szórakoztatja az érdeklődőket.