headerháttér

A DÉL-DUNÁNTÚLI ÖKOTURISZTIKAI KLASZTER SIKERESEN VEZETTE BE AZ ÖKOTURISZTIKAI MINŐSÍTÉSI RENDSZERT

2014-12-29

Pécs, 2014.12.23.
Gyeregyalog.hu Összefogás a dél-dunántúli Aktív-, és Ökoturizmusért Közhasznú Egyesület
DÉL-DUNÁNTÚLI ÖKOTURISZTIKAI KLASZTER

SAJTÓKÖZLEMÉNY
A DÉL-DUNÁNTÚLI ÖKOTURISZTIKAI KLASZTER SIKERESEN VEZETTE BE AZ ÖKOTURISZTIKAI MINŐSÍTÉSI RENDSZERT

A Gyeregyalog.hu Egyesület „Léptékváltás zöld ritmusban – A Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter fejlesztése” című pályázatának egyik kiemelt projekt eleme volt a regionális ökoturisztikai minősítési rendszer bevezetése.

A Gyeregyalog.hu Közhasznú Egyesület gesztorálásával valósult meg a DDOP-2.1.3/A-12-2012-0001 számú, „Léptékváltás zöld ritmusban – A Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter fejlesztése” című pályázat. A pályázat egyik kiemelt projekt eleme volt a regionális ökoturisztikai minősítési rendszer bevezetése és disszeminációja.
Három kategóriában lehet minősíteni az ökoturisztikai szolgáltatókat, szállás, vendéglátás, valamint rendezvények alapján. Az elnyerhető legmagasabb minősítési fokozat a három hunyor.
A minősítést végzők képzésen vettek részt, a rendszert magát, pedig a tagság közösen dolgozta ki. A minősítési rendszer fejlesztése során szakemberek segítségével, a világszerte már működő rendszerek megismerésére és elemzésére került először sor, majd ezek hasznos és progresszív elemeinek ismeretében került kialakításra a hazai viszonyok között is alkalmazható rendszer.
Eredetileg 20 hely minősítését tűzték ki célként, de a nagy érdeklődés miatt 26 szolgáltatatás minősítése történt meg. Az új védjegy rendszert pozitívan fogadták az érintett turisztikai szolgáltatók és ezért, a minősítésre jelentkezők száma folyamatosan nő.
A minősítési rendszer egyelőre a klaszter tagjaira terjed ki, azonban elképzelhető, hogy a későbbiekben kiterjesztik ezt a lehetőséget más szolgáltatók számára is.
Az új minősítési rendszer teljes egészében elérhető és megismerhető a www.gyeregyalog.hu honlapon.

Handó János
elnök

infoblokk_kedv_final_RGB_ERFAA sajtóközlemény hivatalos verziója megtekinthető itt: Sajtóközlemény