headerháttér

Turizmus Menedzsment mesterszak indul a PTE KTK-n

2016-01-21

Minden kedves felvételiző diák és érdeklődő figyelmébe ajánljuk, hogy szeptembertől egy új mesterképzés indul a Pécsi Közgázon!

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara új mesterszakkal bővíti kínálatát: 2016 szeptemberében Turizmus Menedzsment szakon is indul mesterképzés. A képzésben a turizmus-vendéglátás alapszakon végzettek, valamint más felsőoktatási intézmények végzett hallgatói is folytathatják tanulmányaikat. A mesterképzés széles körben nyitott azok számára, akik egyetemi szintű diplomát kívánnak szerezni a közgazdaságtan és az üzleti tudományok területén, akkor is, ha az alapdiplomájuk esetleg más képzési területről származik. A turizmus menedzsment mesterszakos végzettség a munkaerőpiac számos területén kínál elhelyezkedési lehetőséget, akár turisztikai vállalkozások, akár a turizmus menedzsmentjének állami szervezeteinél, de a végzettek sikerrel indíthatnak saját turisztikai vállalkozást is.

 

A képzés fókusza a vezetői készségek, tudás fejlesztése a turizmus területén, így a négy félév során az alábbi területeken sajátítanak el ismereteket a hallgatók:

       A turizmus irányítása és szervezetrendszere (Turizmuspolitika és versenyképesség; Turisztikai kutatások; Szakmai jog és intézményrendszer; Modern turizmustörténet; Desztinációmenedzsment);

       Turisztikai vállalkozások vezetése (Üzleti intelligencia; Szervezeti viselkedés; Marketingmenedzsment; Hotelmenedzsment; Vezetői kontrolling; Marketingdöntések a turizmusban; Projektmenedzsment; Statisztikai elemzés; Attrakciótervezés; Gasztronómia);

       Érdeklődési területtől függően választható tárgyak (Stratégiai városmarketing; Ökoturizmus; Borturizmus; Versenyképesség a turizmusban). Három választható tárgy kerül oktatása idegen nyelven történik: A szabadidő szociológiája (angol nyelven); Nemzetközi turizmus (német nyelven); Tengerparti turizmus (horvát nyelven).

       Szabadon választható tárgyak: Gazdaságpolitikai döntések; Mikroökonómia a gyakorlatban.

A mesterszakos végzettség növeli a munkaerő-piaci értéket, szélesíti karrierépítési lehetőségeket.

A felvételi jelentkezés határideje 2016. február 15.

További információ elérhető:

http://ktk.pte.hu/kepzesek/mesterkepzes-msc/turizmus-menedzsment-mesterszak, illetve

http://ktk.pte.hu/felvetelizok/mesterkepzes-tudnivalok.