headerháttér

Tagok

A Dél-Dunántúli Örökségturisztikai Klaszter tagsága elsősorban vállalkozásokból áll, de civilszervezetek, önkormányzat és egyetemi kar is részt vesz a közös munkában.

Klaszter tagok:

Friedwald Kft.

A pécsi Tv-torony és Kilátóban található éttermet üzemeltető cég a Friedwald Kft.  A torony rekorder, hiszen Magyarország legmagasabb épülete. A 197 méter magas  épület a Mecsek 535 méter magas Misina csúcsán áll.  Az üvegablakok által körülhatárolt,  600 méter tengerszint magasságban lévő Kilátó étteremben igazi élmény egy finom ebéd vagy vacsora!

A TV-torony és Kilátó honlapja: www.tvtoronypecs.hu/etterem

 

Zsolnay Örökségkezelő NKft

Pécs  “Európa Kulturális Fővárosa 2010” címének elnyerése lehetőséget teremtett olyan nagy beruházásokra és számtalan színes program megvalósítására a városban, amelyek az EKF projekt nélkül nem, vagy csak nagyon nehezen valósulhattak volna meg. A fejlesztések ékes példája a Zsolnay Negyed.  A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. küldetése Pécs turizmusának hosszú távon való erősítése,  feladata továbbá, hogy a város kulturális eseményei összehangoltan valósulhassanak meg. A nonprofit szférában működő szervezet kezelésébe tartozik a Cella Septichora Látogatóközpont, a Pécsi Művészetek és Irodalom Háza, és az EKF projekt keretében létrejött új intézmények, mint például a Kodály Központ.

A ZsÖK NKft. honlapja: www.zsn.hu

https://www.youtube.com/watch?v=cMMyyeACdSA

https://www.youtube.com/watch?v=BV6yja663AA

 

Corso Hotel Pécs

Pécs városának legújabb és legmodernebb négycsillagos szállodája. A butikhotel ideális szálláslehetőség a városba érkezők turisták számára, hiszen a történelmi belváros közvetlen közelében található, így Pécs belvárosának turisztikai attrakciói, épített örökségei megközelíthetők egy kellemes sétával. A hotelben 81 db, nem dohányzó, egyedi, különleges stílusú – Mediterrán, Classic, Trend – szobája található, kényelmes pihenést biztosítva vendégeinek. A hotelben lehetőség van nagyobb rendezvények, konferenciák lebonyolítására is. A modern kialakítású és technikailag széleskörűen felszerelt, szekcionálható konferenciatermek maximum 200 fő részére biztosítanak helyet.  A hotelben működő Little Baja, Á la carte étterem mindennapi és eseményekhez kötött étkezések színvonalas és hangulatos helyszínét kínálja.

A Corso Hotel Pécs honlapja: www.corsohotel.hu

 

Pannon Kultúra Alapítvány

Az Alapítvány 2007-ben alakult meg azzal a céllal, hogy Dél- és Nyugat – Dunántúlon élő emberek művelődését, képzési és kutatási lehetőségeit segítse. Az Alapítvány kiemelt feladatának tekinti, hogy felhívja a figyelmet a térség természeti és kulturális értékeire, és hogy segítse az örökségvédelmet az ismeretterjesztés és a kutatás eszközeivel, közelebb hozza egymáshoz a hagyományokat és az innovációs megoldásokat, a populáris- és a magaskultúrát.  A Pannon Kultúra Alapítvány működése során  a kulturális, szellemi örökségek ápolása, fenntartása érdekében fórumokat, előadásokat, konferenciákat szervez. Több közhasznú szervezettel együttműködve dolgozik támogatási rendszerek kidolgozásán, pályázati lehetőségek közvetítésén és kiaknázásán. Az Alapítvány folyamatosan figyelemmel kíséri a régióban és a határokon túl élő magyarság helyzetét, közreműködik a helyi, térségi, regionális és nemzetközi kapcsolatrendszerek kialakításában és működtetésében, az ismeretek, információk megosztásában.

 

Nevelők Háza Egyesület

Az 1993-ban alakult Egyesület 1999 óta kiemelten közhasznú szervezetként működik. Az Egyesület által működtetett intézmény, a Civil Közösségek Háza, 1997 óta része Pécs kulturális életének. A Civil Közösségek Háza otthont ad ágazati és civil szakmai tanfolyamoknak, fórumoknak, de lehetőséget biztosít az önetevékeny közösségek, művészeti csoportok, szakmai szervezetek találkozóinak, programjainak megrendezésére is. Az Egyesület a közel 20 éves működése alatt  számtalan hazai és nemzetközi projektet, kulturális – közösségi programokat, zenei eseményeket valósított meg.

a Civil Közösségek Háza honlapja: www.ckh.hu

 

Dunaszekcső Emlékeiért és Jövőjéért Alapítvány

Az Alapítvány 1996-ban jött létre Dunaszekcső tárgyi és szellemi örökségeinek felkutatása, megőrzése, ápolása céljából. Küldetésük továbbá, hogy a lakosság számára biztosítsa a megfelelő természeti és kulturális környezetet, és mindezen értékeket átörökítse a jövő generációi számára. Az Alapítvány működése során nagy hangsúlyt fektet a faluban található Örökségház és Tájház fenntartására, fejlesztésére, és olyan programok, rendezvények támogatására, amelyek erősítik a község sajátos kultúrájának hagyományait, növelik a közösség kohéziós erejét (pl. a Lugio Napok). Az Alapítvány munkája során szívesen együttműködik a római kori történelmet vizsgáló kutatókkal, kutatócsoportokkal. Feladatai között kiemelten szerepel Dunaszekcső római kori régészeti kincseinek feltárásának, bemutatásának támogatása.

A Dunaszekcsőért Alapítvány honlapja: www.lugio.hu

 

Mohács Város Önkormányzata

A nagy történelmi múlttal rendelkező város az utóbbi években fejlesztő beruházásainak köszönhetően igen nagy átalakuláson ment keresztül. A belváros teljesen megújult, a város lakói és turistái az új gyógyvizes uszodában frissülhetnek fel, amelyhez szabadtéri élményfürdő is társul. A város kulturális szolgáltatása is új kínálattal bővült: a Busóudvarban bemutatásra kerül az  Szellemi Kulturális Örökség címet is elnyert farsangi szokás, a Busójárás. A bor- és szőlőkultúrának évezredes hagyományainak ápolása és fejlesztése is nagy hangsúlyt kapott a beruházások során. A város változatos programjai és rendezvényei biztosítják a vidék történelmi és néprajzi értékeinek, kulturális örökségeinek újjáélesztését és a fiatalabb nemzedékre való átörökítését. A téltemető népszokás, a Busójárás tradíciójának felelevenítésére minden év elején rengeteg turista érkezik a városba, de az őszi szüreti- és borfesztivál is sok érdeklődőt vonz Mohácsra.

A Mohács TDM honlapja: www.mohacs.hu

https://www.youtube.com/watch?v=dIIynV25Hb8

 

PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző Vidékfejlesztési Kar Pécsi Képzési Központja (a PTE FEEK jogutódja)

2015. szeptember 1-től a Pécsi Tudományegyetem két karának (Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar és a szekszárdi Illyés Gyula Kar) integrációját követően megalakult a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara (PTE KPVK). Magyarország első egyetemének legújabb kara megőrzi és átörökíti mindazokat a szellemi, kulturális értékeket, hagyományokat, amelyeket a jogelőd karok létrehoztak. 2005 májusában megalakult a Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar, mely az akkor 4500 fős hallgatói létszámával a Pécsi Tudományegyetem második legnagyobb kara volt. A FEEK felkészült oktatókkal, igényes infrastrukturális háttér mellett nyújtott minőségi felsőoktatási szakképzéseket, alap- és mesterképzést, illetve kínált felnőttképzési programokat a felnőttképzés, az emberi erőforrás-gazdálkodás, a kultúra, a könyvtár és információtudomány, valamint a turizmus területén.

A PTE KPVK honlapja: www.kpvk.pte.hu

Eu-Active Kft.

Az EU-Active Kft. 2010-ben alakult azzal a céllal, hogy pályázati tanácsadóként tevékenykedjen Baranya megyében.  2012 júniusától a cég székhelye Szekszárdra került, ezt követően Baranya és Tolna megyében egyaránt tevékenykedik. A vállalkozás fő profilja a pályázati tanácsadás, szolgáltatásai között megtalálható a pályázat figyelés, pályázatírás, projektmenedzsment, pénzügyi elszámolás, honlapkészítés és kommunikációs feladatok ellátása, területfejlesztési, városfejlesztési stratégiákban való szakértői közreműködés. A pályázatok megvalósításához kapcsolódó nyilvánosságot biztosító szolgáltatásokon túl, honlapkészítés és online marketing tevékenységet is végez a vállalkozás.

Az Eu-Active Kft. honlapja: www.euactive.hu

Provincia TMT

Online szállásközvetítő utazási iroda (U-000549) szállásajánlatokat és szolgáltatásokat közvetít specializált internetes portálokon Horvátországba, valamint Ausztriába. A ProWincia TMT Kft. 1991-ben alakult családi vállalkozásként, 1993 óta foglalkoznak utaztatással. a cég internetes szállásközvetítő irodaként 12 éve működik, irodáikban az internetes értékesítés háttér munkáit végezik. A szervezet székhelye Váralján található, a Mecsek egyik legszebb völgyében, egy csodálatos birtokon található, itt a cég tulajdonosai saját szálláshelyet is működtetnek, de Budapesten az Attila út 125. alatt is tartanak fenn egy fiókirodát.A váraljai ProvinciaPanzió a falu szélén, az erdő mellett fekszik, szabadtéri medencével, horgásztóval, borpincével, közös helyiségekkel rendelkezik. A panzió nagyobb csoportok számára is kínál szálláslehetőséget. Ideális 20-30 fős csoportok részére, baráti találkozók vagy céges rendezvények helyszínéül. A Panzióban 8 db 2 ágyas és 2 db 2 x 2 ágyas családi lakrészt kínálnak,itt összesen 28 főt tudnak fogadni, a különálló Tóparti apartmanban további 4 fő részére kínálnak kellemes pihenést.

A Provincia Panzió honlapja: www.provincia.hu

 

Schneider & Salz Bt.

Panoráma Managment Kft.

SketchUcation Mo. Kft

Kulturpatika Kft.

Polip Bt.

 

2015-ben csatlakozott tagjaink:

CampInvest Kft.

A CampInvest Kft. a Dorádó Travel jogutódjaként jött létre 2002-ben. Fő profilja 2015 végéig a cég tulajdont képező orfűi Panoráma Kemping üzemeltetése volt. A kemping üzemeltetéséhez szükséges operatív feladatok szervezése és ellátása mellett  – elsősorban a turisztika területén – a cég tanácsadói és rendezvényszervezéssel kapcsolatos munkát is végzett. 2016-ban a szervezet profilváltáson ,ment keresztül, fő tevékenysége a pályázatírás, pályázati- és marketing tanácsadás lett.

A cég honlapja: http://campinvest.hu

Pécs-Mecseki Borút Egyesület

A Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület 2005-ben kezdte meg működését és azóta is öregbíti a Pécsi Borvidék hírét, és szolgálja a pécsi borvidék borászait és más minősített borturisztikai szolgáltatóit.A Pécs-Mecseki Borút zászlós bora a cirfandli, helyi különlegesség. A Szigetvár-Turbék területtől egészen Mecseknádasdig húzódó vidéken gyakori és hagyományos szőlőfajta ez, természetesen a nagy klasszikusok, mint a sauvignon blanc, pinot noir, cabernet franc, merlot vagy a chardonnay is szépen fürtösödnek a mecseki lankákon. Az

Egyesület honlapja: http://www.pecsmecsekiborut.hu

Total Art Nemzetközi Művészeti Egyesület

A Total Art Nemzetközi Kulturális Egyesület működteti a „Pécsi Animáció Története” kiállítást a Király utca 24. szám alatt, mely 2013 augusztus 16-ai megnyitója óta mutatja be a pécsi animáció történetét és a rajzfilm gyártás folyamatát. Tárlatvezetéssel kalauzolják végig a látogatókat a rajzfilm készítésének különböző fázisain. Aki kedvet érez hozzá ki is próbálhat egy-egy munkafolyamatot. A Total Art Nemzetközi Művészeti Egyesület célja a fiatal művészek támogatása kiállítások, installációk formájában, a helyi és nemzetiségi kultúra ápolása és népszerűsítése.

Az Egyesület honlapja: http://totalart2015.eu

Geo-Gráf Kft.

A pécsi székhelyű Geo-Graf Kft. 15 év szakmai tapasztalatával kínál Önnek teljes körű szolgáltatást marketingeszközök kivitelezése és a kommunikáció , illetve a nyilvánosság terén. a cég szakterülete a turizmusmarketing.  A Geo-Gráf Kft. leegyszerűsíti az Önre váró feladatotokat úgy, hogy végigkísérjük a céljait segítő kreatív ötlettől, a források felkutatásán át a kivitelezésig.

A cég honlapja: http://www.geograf.hu/wp

Antigualla Kft.

Az Antigualla Kft. a 2013. szeptemberében megnyílt WineSpiration interaktív borturisztikai kiállítás üzemeltetője. A Zsolnay Kulturális Negyed E-48 Üvegházában található kiállítás  egy új és hazánkban innovatív beruházás, ahol a több évezredes hagyományokkal rendelkező Pécsi borvidék borkultúráját és a horvátországi határ menti borrégiók hagyományait, értékeit a lehető legkorszerűbben, ötletes, kreatív formában interaktív módon mutatják be.

A kiállítás honlapja: http://www.winespiration.hu

 

2016-ban csatlakozott tagjaink

Geoscience Nonprofit Kft.

A Geoscience Nonprofit Kft. elsősorban a Szigetvár környékén folyó Szulejmán sírjának megtalálására irányuló  kutatások egyik főszervezőjeként vált ismertté. A cég egyéb régészeti – történeti kutatási tevékenységet folytat, illetve rendezvény- és kiállításszervezéssel foglalkozik.

A cég honlapja: http://www.geoscience.hu

PannonCastrum Tanácsadó Kft.

A cég könyvkiadással, konferencia és rendezvényszervezéssel, továbbá társadalomtudományi kutatásokkal foglalkozik.

 

Kargon-Invest Kft.

A Kargon-Invest Kft. konferencia- és rendezvényszervezéssel, marketing kampányok szervezésével,  lebonyolításával foglalkozik.

Gonda és Társa Kft.

A cég fő tevékenysége a szálláshely szolgáltatás, táboroztatás, ifjúsági üdültetés Orfűn. A Gonda és Társa Kft. a tulajdonosa és üzemeltetője a Tekeresi Lovaspanziónak, ahol már számos orfűi rendezvény, tábor, workshop került lebonyolításra.

A Tekeresi Lovaspanzió honlapja: https://www.tekeresilovaspanzio.hu/

Kultúrtáj Kft.

A cég projektmenedzseléssel, természeti-és társadalomtudományi kutatással, szakértői tevékenységgel foglalkozik. Kiadványokhoz, kiállításokhoz készít ismeretterjesztő szakanyagokat.

 

2017-ben csatlakozott tagjaink

Zöld-Aktív Szociális Szövetkezet

A Zöld-Aktív Szociális Szövetkezet rendezvényszervezéssel, helyi termék készítéssel, pályázatírással és projektmenedzsmenttel, kültéri táblák készítésével és egyéb faipari munkákkal, illetve tereprendezéssel és zöldmunkával, továbbá fűnyírással és parkgondozással foglalkozik. Vállal továbbá takarítást, mosást, és vasalást is.

A Szövetkezet honlapja: https://www.zoldaktiv.hu/

 

2018-ban csatlakozott tagjaink

Central European Heritage Nonprofit Kft.

A cég fő profilja a természettudomány és műszaki kutatás, illetve fejlesztés. 2015 – 2015 folyamán reformáció-történeti kiállítást rendezett be a pécsi Belvárosi Református Egyházközség Sztárai-termében.

A cég Facebook oldala: Central European Heritage NKft.

A Lexington Assets Magyarország Kft. a tulajdonosa és üzemeltetője Iványi Zsófia kézműves borászatának. A cég fő tevékenysége mellett pályázatírással is foglalkozik.

A cég honlapja: http://www.ivanyizsofi.hu/