headerháttér

Tagok

A Dél-Dunántúli Örökségturisztikai Klaszter tagsága elsősorban vállalkozásokból áll, de civilszervezetek, önkormányzat és egyetemi kar is részt vesz a közös munkában.

Klaszter tagok:

Friedwald Kft.

A pécsi Tv-torony és Kilátóban található éttermet üzemeltető cég a Friedwald Kft.  A torony rekorder, hiszen Magyarország legmagasabb épülete. A 197 méter magas  épület a Mecsek 535 méter magas Misina csúcsán áll.  Az üvegablakok által körülhatárolt,  600 méter tengerszint magasságban lévő Kilátó étteremben igazi élmény egy finom ebéd vagy vacsora!

A TV-torony és Kilátó honlapja: www.tvtoronypecs.hu/etterem

 

Zsolnay Örökségkezelő NKft

Pécs  “Európa Kulturális Fővárosa 2010” címének elnyerése lehetőséget teremtett olyan nagy beruházásokra és számtalan színes program megvalósítására a városban, amelyek az EKF projekt nélkül nem, vagy csak nagyon nehezen valósulhattak volna meg. A fejlesztések ékes példája a Zsolnay Negyed.  A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. küldetése Pécs turizmusának hosszú távon való erősítése,  feladata továbbá, hogy a város kulturális eseményei összehangoltan valósulhassanak meg. A nonprofit szférában működő szervezet kezelésébe tartozik a Cella Septichora Látogatóközpont, a Pécsi Művészetek és Irodalom Háza, és az EKF projekt keretében létrejött új intézmények, mint például a Kodály Központ.

A ZsÖK NKft. honlapja: www.zsn.hu

https://www.youtube.com/watch?v=cMMyyeACdSA

https://www.youtube.com/watch?v=BV6yja663AA

 

Corso Hotel Pécs

Pécs városának legújabb és legmodernebb négycsillagos szállodája. A butikhotel ideális szálláslehetőség a városba érkezők turisták számára, hiszen a történelmi belváros közvetlen közelében található, így Pécs belvárosának turisztikai attrakciói, épített örökségei megközelíthetők egy kellemes sétával. A hotelben 81 db, nem dohányzó, egyedi, különleges stílusú – Mediterrán, Classic, Trend – szobája található, kényelmes pihenést biztosítva vendégeinek. A hotelben lehetőség van nagyobb rendezvények, konferenciák lebonyolítására is. A modern kialakítású és technikailag széleskörűen felszerelt, szekcionálható konferenciatermek maximum 200 fő részére biztosítanak helyet.  A hotelben működő Little Baja, Á la carte étterem mindennapi és eseményekhez kötött étkezések színvonalas és hangulatos helyszínét kínálja.

A Corso Hotel Pécs honlapja: www.corsohotel.hu

 

Pannon Kultúra Alapítvány

Az Alapítvány 2007-ben alakult meg azzal a céllal, hogy Dél- és Nyugat – Dunántúlon élő emberek művelődését, képzési és kutatási lehetőségeit segítse. Az Alapítvány kiemelt feladatának tekinti, hogy felhívja a figyelmet a térség természeti és kulturális értékeire, és hogy segítse az örökségvédelmet az ismeretterjesztés és a kutatás eszközeivel, közelebb hozza egymáshoz a hagyományokat és az innovációs megoldásokat, a populáris- és a magaskultúrát.  A Pannon Kultúra Alapítvány működése során  a kulturális, szellemi örökségek ápolása, fenntartása érdekében fórumokat, előadásokat, konferenciákat szervez. Több közhasznú szervezettel együttműködve dolgozik támogatási rendszerek kidolgozásán, pályázati lehetőségek közvetítésén és kiaknázásán. Az Alapítvány folyamatosan figyelemmel kíséri a régióban és a határokon túl élő magyarság helyzetét, közreműködik a helyi, térségi, regionális és nemzetközi kapcsolatrendszerek kialakításában és működtetésében, az ismeretek, információk megosztásában.

 

Nevelők Háza Egyesület

Az 1993-ban alakult Egyesület 1999 óta kiemelten közhasznú szervezetként működik. Az Egyesület által működtetett intézmény, a Civil Közösségek Háza, 1997 óta része Pécs kulturális életének. A Civil Közösségek Háza otthont ad ágazati és civil szakmai tanfolyamoknak, fórumoknak, de lehetőséget biztosít az önetevékeny közösségek, művészeti csoportok, szakmai szervezetek találkozóinak, programjainak megrendezésére is. Az Egyesület a közel 20 éves működése alatt  számtalan hazai és nemzetközi projektet, kulturális – közösségi programokat, zenei eseményeket valósított meg.

a Civil Közösségek Háza honlapja: www.ckh.hu

 

Dunaszekcső Emlékeiért és Jövőjéért Alapítvány

Az Alapítvány 1996-ban jött létre Dunaszekcső tárgyi és szellemi örökségeinek felkutatása, megőrzése, ápolása céljából. Küldetésük továbbá, hogy a lakosság számára biztosítsa a megfelelő természeti és kulturális környezetet, és mindezen értékeket átörökítse a jövő generációi számára. Az Alapítvány működése során nagy hangsúlyt fektet a faluban található Örökségház és Tájház fenntartására, fejlesztésére, és olyan programok, rendezvények támogatására, amelyek erősítik a község sajátos kultúrájának hagyományait, növelik a közösség kohéziós erejét (pl. a Lugio Napok). Az Alapítvány munkája során szívesen együttműködik a római kori történelmet vizsgáló kutatókkal, kutatócsoportokkal. Feladatai között kiemelten szerepel Dunaszekcső római kori régészeti kincseinek feltárásának, bemutatásának támogatása.

A Dunaszekcsőért Alapítvány honlapja: www.lugio.hu

 

Mohács Város Önkormányzata

A nagy történelmi múlttal rendelkező város az utóbbi években fejlesztő beruházásainak köszönhetően igen nagy átalakuláson ment keresztül. A belváros teljesen megújult, a város lakói és turistái az új gyógyvizes uszodában frissülhetnek fel, amelyhez szabadtéri élményfürdő is társul. A város kulturális szolgáltatása is új kínálattal bővült: a Busóudvarban bemutatásra kerül az  Szellemi Kulturális Örökség címet is elnyert farsangi szokás, a Busójárás. A bor- és szőlőkultúrának évezredes hagyományainak ápolása és fejlesztése is nagy hangsúlyt kapott a beruházások során. A város változatos programjai és rendezvényei biztosítják a vidék történelmi és néprajzi értékeinek, kulturális örökségeinek újjáélesztését és a fiatalabb nemzedékre való átörökítését. A téltemető népszokás, a Busójárás tradíciójának felelevenítésére minden év elején rengeteg turista érkezik a városba, de az őszi szüreti- és borfesztivál is sok érdeklődőt vonz Mohácsra.

A Mohács TDM honlapja: www.mohacs.hu

https://www.youtube.com/watch?v=dIIynV25Hb8

 

PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző Vidékfejlesztési Kar Pécsi Képzési Központja (a PTE FEEK jogutódja)

2015. szeptember 1-től a Pécsi Tudományegyetem két karának (Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar és a szekszárdi Illyés Gyula Kar) integrációját követően megalakult a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara (PTE KPVK). Magyarország első egyetemének legújabb kara megőrzi és átörökíti mindazokat a szellemi, kulturális értékeket, hagyományokat, amelyeket a jogelőd karok létrehoztak. 2005 májusában megalakult a Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar, mely az akkor 4500 fős hallgatói létszámával a Pécsi Tudományegyetem második legnagyobb kara volt. A FEEK felkészült oktatókkal, igényes infrastrukturális háttér mellett nyújtott minőségi felsőoktatási szakképzéseket, alap- és mesterképzést, illetve kínált felnőttképzési programokat a felnőttképzés, az emberi erőforrás-gazdálkodás, a kultúra, a könyvtár és információtudomány, valamint a turizmus területén.

A PTE KPVK honlapja: www.kpvk.pte.hu

Eu-Active Kft.

Az EU-Active Kft. 2010-ben alakult azzal a céllal, hogy pályázati tanácsadóként tevékenykedjen Baranya megyében.  2012 júniusától a cég székhelye Szekszárdra került, ezt követően Baranya és Tolna megyében egyaránt tevékenykedik. A vállalkozás fő profilja a pályázati tanácsadás, szolgáltatásai között megtalálható a pályázat figyelés, pályázatírás, projektmenedzsment, pénzügyi elszámolás, honlapkészítés és kommunikációs feladatok ellátása, területfejlesztési, városfejlesztési stratégiákban való szakértői közreműködés. A pályázatok megvalósításához kapcsolódó nyilvánosságot biztosító szolgáltatásokon túl, honlapkészítés és online marketing tevékenységet is végez a vállalkozás.

Az Eu-Active Kft. honlapja: www.euactive.hu

Provincia TMT

Online szállásközvetítő utazási iroda (U-000549) szállásajánlatokat és szolgáltatásokat közvetít specializált internetes portálokon Horvátországba, valamint Ausztriába. A ProWincia TMT Kft. 1991-ben alakult családi vállalkozásként, 1993 óta foglalkoznak utaztatással. a cég internetes szállásközvetítő irodaként 12 éve működik, irodáikban az internetes értékesítés háttér munkáit végezik. A szervezet székhelye Váralján található, a Mecsek egyik legszebb völgyében, egy csodálatos birtokon található, itt a cég tulajdonosai saját szálláshelyet is működtetnek, de Budapesten az Attila út 125. alatt is tartanak fenn egy fiókirodát.A váraljai ProvinciaPanzió a falu szélén, az erdő mellett fekszik, szabadtéri medencével, horgásztóval, borpincével, közös helyiségekkel rendelkezik. A panzió nagyobb csoportok számára is kínál szálláslehetőséget. Ideális 20-30 fős csoportok részére, baráti találkozók vagy céges rendezvények helyszínéül. A Panzióban 8 db 2 ágyas és 2 db 2 x 2 ágyas családi lakrészt kínálnak,itt összesen 28 főt tudnak fogadni, a különálló Tóparti apartmanban további 4 fő részére kínálnak kellemes pihenést.

A Provincia Panzió honlapja: www.provincia.hu

 

Schneider & Salz Bt.

Panoráma Managment Kft.

SketchUcation Mo. Kft

Kulturpatika Kft.

Polip Bt.

 

2015-ben csatlakozott tagjaink:

CampInvest Kft.

A CampInvest Kft. a Dorádó Travel jogutódjaként jött létre 2002-ben. Fő profilja 2015 végéig a cég tulajdont képező orfűi Panoráma Kemping üzemeltetése volt. A kemping üzemeltetéséhez szükséges operatív feladatok szervezése és ellátása mellett  – elsősorban a turisztika területén – a cég tanácsadói és rendezvényszervezéssel kapcsolatos munkát is végzett. 2016-ban a szervezet profilváltáson ,ment keresztül, fő tevékenysége a pályázatírás, pályázati- és marketing tanácsadás lett.

A cég honlapja: http://campinvest.hu

Pécs-Mecseki Borút Egyesület

A Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület 2005-ben kezdte meg működését és azóta is öregbíti a Pécsi Borvidék hírét, és szolgálja a pécsi borvidék borászait és más minősített borturisztikai szolgáltatóit.A Pécs-Mecseki Borút zászlós bora a cirfandli, helyi különlegesség. A Szigetvár-Turbék területtől egészen Mecseknádasdig húzódó vidéken gyakori és hagyományos szőlőfajta ez, természetesen a nagy klasszikusok, mint a sauvignon blanc, pinot noir, cabernet franc, merlot vagy a chardonnay is szépen fürtösödnek a mecseki lankákon. Az

Egyesület honlapja: http://www.pecsmecsekiborut.hu

Total Art Nemzetközi Művészeti Egyesület

A Total Art Nemzetközi Kulturális Egyesület működteti a „Pécsi Animáció Története” kiállítást a Király utca 24. szám alatt, mely 2013 augusztus 16-ai megnyitója óta mutatja be a pécsi animáció történetét és a rajzfilm gyártás folyamatát. Tárlatvezetéssel kalauzolják végig a látogatókat a rajzfilm készítésének különböző fázisain. Aki kedvet érez hozzá ki is próbálhat egy-egy munkafolyamatot. A Total Art Nemzetközi Művészeti Egyesület célja a fiatal művészek támogatása kiállítások, installációk formájában, a helyi és nemzetiségi kultúra ápolása és népszerűsítése.

Az Egyesület honlapja: http://totalart2015.eu

Geo-Gráf Kft.

A pécsi székhelyű Geo-Graf Kft. 15 év szakmai tapasztalatával kínál Önnek teljes körű szolgáltatást marketingeszközök kivitelezése és a kommunikáció , illetve a nyilvánosság terén. a cég szakterülete a turizmusmarketing.  A Geo-Gráf Kft. leegyszerűsíti az Önre váró feladatotokat úgy, hogy végigkísérjük a céljait segítő kreatív ötlettől, a források felkutatásán át a kivitelezésig.

A cég honlapja: http://www.geograf.hu/wp

Antigualla Kft.

Az Antigualla Kft. a 2013. szeptemberében megnyílt WineSpiration interaktív borturisztikai kiállítás üzemeltetője. A Zsolnay Kulturális Negyed E-48 Üvegházában található kiállítás  egy új és hazánkban innovatív beruházás, ahol a több évezredes hagyományokkal rendelkező Pécsi borvidék borkultúráját és a horvátországi határ menti borrégiók hagyományait, értékeit a lehető legkorszerűbben, ötletes, kreatív formában interaktív módon mutatják be.

A kiállítás honlapja: http://www.winespiration.hu